Mladík z Ukrajiny v Dúbravke nafúkal 2,27 promile, všimol si ho športujúci policajt mimo služby

29.3.2021
ilustračná foto polícia

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Vodič osobného auta nafúkal v nedeľu (28. 3.) v Dúbravke viac ako dve promile alkoholu, čo predstavuje stav ťažkej opitosti. 29-ročný občan Ukrajiny je teraz obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Počas včerajšieho dňa na jednom z workoutových ihrísk v mestskej časti Dúbravka započul policajt, ktorý na tomto mieste cvičil a bol v tom čase bol mimo služby, silný náraz z blízkej cestnej komunikácie. Spozoroval vozidlo zn. Seat Ibiza, ktoré malo ohnut spätné zrkadlo. Policajt vozidlo teda následne zastavil a oznámil túto skutočnosť na linke 158.

Na miesto sa dostavila hliadka dopravných policajtov a vodiča podrobili dychovej skúške. "Tá skončila s výsledkom 1,09 mg/l alkoholu, čo predstavuje stav ťažkej opilosti a hodnotu 2,27 promile. Vodič mohol takýmto správaním ohroziť život a zdravie svoje alebo iných ľudí, prípadne spôsobiť škodu na majetku, uviedol bratislavský krajskpolicajný hovorca Michal Szeiff a dodal, že nakoľko sa vodič dopustil protiprávneho konania, bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV vzniesol v tejto súvislosti obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 29-ročnému Yuriimu občanovi Ukrajiny," dodal Szeiff s tým, že po vykonaní potrebných úkonov bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia a vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní.

(ts,nc)

 

Páčil sa vám článok?