Agresívny muž na ulici v Dúbravke: Keď si policajti pýtali občiansky, zaujal bojový postoj

17.2.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti obvinili z útoku na verejného činiteľa muža, ktorý sa nevedel zmestiť do kože na Saratovskej ulici v Dúbravke a jedného z policajtov dokonca kopol.

"Policajná hliadka bola preveriť oznámenie, podľa ktorého sa mal na Saratovskej ulici v blízkosti zastávky MHD pohybovať muž s lesklým predmetom, ktorý sa podobal na nôž. Policajti v blízkosti miesta oznámenia spozorovali muža, ktorého vyzvali, aby im predložil doklad totožnosti. Namiesto dokladov však muž policajtom začal vulgárne nadávať a pred hliadkou začal ustupovať. Policajti muža opäť vyzvali, aby zostal na mieste a predložil doklady k jeho totožnosti. Muž policajné výzvy opäť nerešpektoval a namiesto toho zaujal bojový postoj so zovretými päsťami pod bradou," opísala priebeh incidentu bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Policajti sa preto rozhodli muža spútať. Ten však začal byť ešte agresívnejší a kládol aktívny odpor. Policajta dokonca kopol a udrel do vesty, kde mal umiestnenú vysielačku, ktorej zlomil anténu. Zadržaného  muža následne preiezli na policajné oddelenie, kde ho neminulo obvinenie z prečinu útoku na verejného činiteľa. Muža umiestnili do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. „superrýchlom“ konaní. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?