VIDEO: Policajti zasiahli proti nezákonnej likvidácii odpadu. Zadržanému mužovi hrozí až 8 rokov za mrežami

1.2.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Môže ho to vyjsť pekne draho. Bratislavskí policajti v piato zadržali Petra S., ktorý vo Vajnoroch likvidoval odpad v rozpore so zákonom. Škoda dosahuje takmer 1,5 milióna eur.

Ešte v auguste minulého roka začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu neoprávneného nakladaniu s odpadmi a v piatok policajti bratislavskej kriminálky v rámci akcie „Letisko 2“ týkajúcu sa vyšetrovania spomínanej environmentálnej trestnej činnosti zadržali 45 – ročného Petra S. z Bratislavy. Vyšetrovateľ následne voči Petrovi ako aj obchodnej spoločnosti, v ktorej je štatutárom, vzniesol obvinenie pre trestný čin neoprávneného nakladania s odpadmi.

"Podľa doposiaľ zistených informácii mal obvinený Peter S. ako štatutárny orgán spoločnosti so sídlom v Košiciach konať v rozpore so základnými povinnosťami riadiaceho pracovníka spoločnosti, keď v jej mene v jej prospech a v rámci jej podnikateľskej činnosti, za účelom majetkového a iného prospechu, mal nakladať s odpadom v rozpore so zákonom tak, že v ustálenom období v roku 2020 vykonával zhodnocovanie/recykláciu odpadu v lokalitách katastrálneho územia Vajnory a katastrálneho územia Farná identifikovaných ako ,,čierne skládky odpadov,, spôsobom, ktorý odporuje zákonu v zistenom rozsahu 1. 396 860,- eur. V rámci uvedenej akcie s názvom ,,Letisko 2“ bola na základe príkazu prokurátora vykonaná prehliadka iných priestorov a pozemkov, v rámci ktorej okrem iného bola zaistená aj špeciálna technika slúžiaca na triedenie a recykláciu odpadu, s ktorou mal obvinený vykonávať protiprávnu činnosť," informovala nás policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

V prípade preukázania viny hrozí Petrovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Stíhaný je na slobode.

(ms)

Páčil sa vám článok?