VIDEO: Prípad petržalský podpaľač pokračuje! Hlavnému aktérovi sa podarilo ujsť, môže byť nebezpečný

23.7.2020
0

Zdroj: FB HAKA

Páčil sa vám článok?

Pamätáte si šialený prípad z konca mája, keď muž za bieleho dňa podpálil pred objektívmi kamier viacero áut vo firme Todos v bratislavskej Petržalke na Panónskej ceste? Od včera by mal byť na úteku, podarilo sa mu uniknúť z priestorov oddelenia psychiatrie v nemocnici na Antolskej.

"Nakoľko znalkyňa rozhodla, že nie je spôsobilý pre svoj psychický stav niesť trestnoprávne konanie, bol umiestnený na psychiatriu v nemocnici na Antolskej. Odtiaľ utiekol 22.7.2020 okolo 5:00 ráno. Nechceme situáciu vyhrocovať, ale z viacerých zdrojov máme informácie, že útek bol najmä z dôvodu, aby sa mstil svedkom a osobám, ktoré dopomohli k jeho zadržaniu... Pokiaľ osobu Petra P. uvidíte, bez odkladu volajte linku polície na číslo 158. Ide o nebezpečnú osobu v zmysle agresívneho správania! Prosím, nesnažte sa ho zastaviť!" informuje na sociálnej sieti stránka HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov, vďaka ktorej sa Petra podarilo vtedy krátko po čine zadržať.

FOTOGALÉRIA:

Bratislavčan Peter (30) ešte 26. mája po piatej ráno úplne pokojne bez maskovania prišiel za denného svetla pred predajňu áut, vystúpil zo Škody Octavia a tri americké SÚV polial horľavinou a zapálil. Pátranie po ňom sa rozbehlo aj na sociálnej sieti, konkrétne v skupine  HAKA, a tak ho ešte dopoludnia policajti zadržali.  Čoskoro sa postavil pred sudcu, ktorý ho poslal do väzby.

Zdroj: FB HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Peter je od stredy na úteku.

Oslovili sme políciu, no ukázalo sa, že po Petrovi zatiaľ nepátrajú. "Na základe vykonaného znaleckého dokazovania bol obvinený Peter P. dňa 29.6.2020 prepustený z väzby a umiestnený na psychiatrické oddelenie Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v Bratislave. Trestné stíhanie voči obvinenému bolo následne dňa 3.7.2020 zastavené z dôvodu, že obvinený nebol v čase činu pre nepríčetnosť trestne zodpovedný a prokurátor podal na súd návrh na uloženie ochranného protitoximanického liečenia ústavnou formou. Dňa 22.7.20020 v ranných hodinách bola personálom nemocnice privolaná hliadka PZ, pričom jej oznámil, že menovaný nemocnicu opustil. Po menovanom pátranie doposiaľ vyhlásené nebolo, nakoľko na to nie je zákonný dôvod, pretože súd doposiaľ nerozhodol o návrhu prokurátora na uloženie ochranného liečenia. Na základe informácií v statusoch, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach ako aj iných podnetov však orgány PZ vykonávajú rozsiahle operatívno-pátracie úkony smerujúce k zisteniu pobytu menovaného ako aj k objasneniu týchto podnetov," povedala nám bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Peter má bohatý register trestov, už v minulosti podpálil maringotku s bezdomovcom. Pre TV JOJ vtedy na súde priznal, že je neustále pod vplyvom drog, autá však išiel podľa svojich tvrdení podpáliť sám, teda ho nik neposlal. "Lebo to som ja... Ja vám neviem teraz takto povedať. Ja mám svoje telo rozložené takto, jeden, dva, tri, štyri a na piaty si uletí," vysvetľoval motív svojho konania.

Peter v akcii:

Požiar si vtedy našťastie nevyžiadal zranených, zásah hasičov trval približne hodinu. Spôsobená škoda sa vyšplhala na 200-tisíc eur.

(ms)

Páčil sa vám článok?