Viliama Mišenku, odsúdeného na 23 rokov za vraždu, zatkli v Rakúsku

2.7.2020

Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám článok?

Odsúdeného Viliama Mišenku zatkli vo štvrtok v Rakúsku na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Na úteku bol od marca 2018, keď ho Najvyšší súd (NS) SR poslal do výkonu trestu na 23 rokov za úkladnú vraždu v štádiu pokusu formou účastníctva ako objednávateľ. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

  "V najbližších dňoch ho bude čakať extradičné konanie, po ktorom nastúpi na 23-ročný trest odňatia slobody," uvádza polícia. K zatknutiu došlo po informáciách od slovenských policajtov, Mišenka sa ukrýval u svojej príbuznej. "Zákrokom rakúskej polície bol prekvapený, nečakal ho, pravdepodobne sa spoliehal na fiktívny útlm policajných zložiek v čase koronakrízy," doplnili policajti.      

Mišenku v marci 2018 senát Najvyššieho súdu odsúdil na 23 rokov odňatia slobody v kauze výbuchu v topoľčianskej firme Euromont, ku ktorému došlo v lete 2009. Pri výbuchu zahynula jedna osoba a ďalšie utrpeli vážne a ľahšie zranenia. Rozsudok si Mišenka neprišiel na NS vypočuť. Polícia následne oznámila, že je opätovne na úteku a pátra po ňom.

Polícia po Mišenkovi pátrala po druhý raz. Na úteku už raz bol; v roku 2013 ho vypátrali vo Venezuele a eskortovali na Slovensko, kde strávil takmer dva roky vo väzbe.

(TASR)

Páčil sa vám článok?