Dážď aj pomáha. Trojica na ukradnutom aute uviazla vo veľkej kaluži a skončila v rukách policajtov

21.6.2020
0

Zdroj: FB HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Páčil sa vám článok?

Pomerne kuriózny prípad dnes riešili bratislavskí policajti v Ružinove na Gagarinovej ulici. Z trojice mužov sa vykľuli zlodeji.

O zadržaní trojice mužov pri veľkej kaluži na Gagarinovej ulici infomovala najskôr na svojej stránke na sociálnej sieti skupina HAKA-Hľadá sa auto, krádeže automobilov, ktorá sa venuje pátraniu po ukradnutých autách. "Podľa zatiaľ neoverených informácií naši unavení občania, ktorí ležia na zemi, ukradli auto, ktoré už aj stihli utopit. Žiaľ, majiteľka vozidla je v našej skupine a krádež svojho vozidla potvrdila," informovala HAKA na sociálnej sieti.

Auto malo byť ukradnuté iba dve hodiny pred zásahom policajtov.

Zdroj: FB HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Viac sme sa snažili zistiť na polícii. "Bratislavskí dopravní policajti dnes (21.06.2020) v čase krátko pred 06:30 h vykonávali odklon dopravy v súvislosti so zaplavením podjazdu na Gagarinovej ulici v Bratislave, keď spozorovali osobné motorové vozidlo zn. Renault Clio. Toto osobné motorové vozidlo sa za zvýšenej rýchlosti blížilo k uvedenej uzávere, pričom mu službukonajúca hliadka PZ dávala pokyn na zastavenie. Vodič osobného motorového vozidla na výzvu policajtov nereagoval a uzáveru aj napriek pokynu policajtov obišiel.  Následne vodič nezvládol riadenie, narazil do dopravného značenia a v dôsledku mokrej vozovky a jeho vysokej rýchlosti dostal tzv. aquaplaning. Jeho bezohľadná jazda bola ukončená až na základe zaplavenia vozidla vodou," povedala nám o prípade bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. 

Po zlyhaní motora muž sediaci na mieste vodiča vystúpil z auta a následne pristúpil k policajtom, pričom im tvrdil, že osobné  nešoféroval. Následne z auta vystúpili ešte ďalší dvaja. Na miesto bola privolaná ďalšia hliadka dopravných policajtov.

"Následnou policajnou lustráciou bolo zistené, že po osobnom motorovom vozidle zn. Renault Clio je vyhlásené pátranie. K jeho odcudzenie malo dôjsť dnes 21.06.2020 v čase okolo 05:30 h a to priamo zo súkromného pozemku v obci Marianka. Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie zo spáchania prečinu Krádeže, hliadka PZ sa rozhodla osobu sediacu na mieste vodiča obmedziť na osobnej slobode. Keďže muž kládol aktívny odpor a vzniklo dôvodné podozrenie že sa pokúsi o útek, boli voči nemu za prísneho dodržania zákonných podmienok použité donucovacie prostriedky," dodala hovorkyňa. 

Následne boli traja muži eskortovaní na policajné oddelenie. Prípad sa vyšetruje, auto policajti vrátili majiteľke. 

(ms) 



Páčil sa vám článok?