Polícia už rieši viac ako 200 prípadov porušenia povinnej karantény

15.3.2020
Policajt s rúškom

Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám článok?

Polícia zmapovala vyše 205 prípadov porušenia nariadenej karantény. Všetci tak budú pokutovaní najvyššou sadzbou 1659 eur.

Polícia o nich informovala úrady verejného zdravotníctva, premiér Pellegrini avizoval, že títo ľudia môžu rátať s najvyššími pokutami. Maximálna pokuta je 1659 eur.

Ako informuje Polícia na svoje sociálnej sieti, rieši zatiaľ viac ako 200 prípadov, keď došlo k porušeniu povinnej karantény. "Všetci títo ľudia dostanú pokutu v maximálnej výške 1659 eur, "informuje Polícia Slovenskej republiky.Zároveň vyzýva ostatných obyvateľov, ak vedia o niekom, kto porušuje povinnú karanténu, aby volali štátnu políciu na čísle 158 alebo mestskú políciu 159 alebo regionálnu pobočku Úradu verejného zdravotníctva. Čo sa týka výšky pokuty, 1659 eur hrozí fyzickým osobám a až do 20 000 eur právnickým osobám za nedodržanie nariadenej karantény. Ak sa u danej osoby potvrdí ochorenie, úrad bude informovať políciu a danej osobe bude hroziť väzenie v rôznych dĺžkach od jedného až po 10 rokov (Šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby podľa §163 a §164).

​(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie