Telo utopeného muža vylovené z Dunaja patrilo 20-ročnému študentovi Michalovi Stachovi

23.1.2020

Zdroj: FB Polícia Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Polícia SR z Bratislavského kraja dnes odvolala pátranie po nezvestnom 20-ročnom študentovi Michalovi Stachovi. Ukázalo sa totiž, že telo, ktoré policajti vylovili z Dunaja 29. decembra 2019 patrilo jemu. Potvrdili to výsledky testov DNA.

Michal Stach bol rodákom z Prešova (24. apríla 1999) a stratil sa 20. novembra 2019 počas ranného behu s kamarátmi v centre Bratislavy. Podľa záberov jednej z bezpečnostných kamier v ten deň skočil z Mosta SNP do Dunaja mladý muž a dnes už je zrejmé, že išlo práve o tohto študenta. Ten býval na Svoradovej ulici a naposledy bol videný na Rybnom námestí. O prípade sme písali tu:

"Pátranie po nezvestnom 20-ročnom Michalovi Stachovi z Prešova, ktorý bol nezvestný od 21.11.2019, bolo odvolané. Menovaný bol dňa 29.12.2019 nájdený na pravom brehu Dunaja mŕtvy. Za prejavenú spoluprácu Vám ďakujeme," napísali policajti z Bratislavského kraja na sociálnu sieť. 

​Už koncom decembra bolo viac než pravdepodobné, že by telo nájdené v rieke malo patriť práve jemu. Policajti však Bratislavským novinám ešte nevedeli potvrdiť jeho totožnosť s tým, že sa ešte musí počkať na výsledky testov DNA. Nakoľko polícia odvolala pátranie po nezvestnom, tak je zrejmé, že išlo práve o nebohého študenta Michala. 

(ars)

Páčil sa vám článok?