Polícia vypátrala a zadržala jedného výtržníka z Tehelného poľa - ide o rakúskeho občana!

17.9.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V súvislosti s nedeľným futbalovým zápasom medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava sa v priebehu včerajšieho dňa objavili vo viacerých médiách informácie o tom, že usporiadatelia zadržali dve osoby podozrivé z napadnutia jedného z hráčov a následne ich odovzdali polícii. Krajské riaditeľstvo PZ SR v Bratislave však tvrdí, že tieto informácie sa nezakladajú na pravde a zo strany usporiadateľa neboli polícii odovzdané žiadne osoby, ale potvrdila, že zadržala jedného z útočníkov a to 44-ročného Rakúšana.

"Bezprostredne po incidente usporiadateľská služba týchto mužov nezadržala, následkom čoho sa vrátili medzi ostatných fanúšikov na tribúne. Po ukončení zápasu bol na Bajkalskej ulici na základe informácií od usporiadateľskej služby a operatívnych informácií zo štadióna policajtmi na osobnej slobode obmedzený jeden z mužov, podozrivých zo spáchania uvedeného skutku. Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie následne poverený príslušník vzniesol 44-ročnému Stefanovi z Rakúska obvinenie z prečinu výtržníctva," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Veronika Slamková. 

"Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania mal obvinený dňa 15.09.2019 v čase krátko pred 20:00 h spolu s doposiaľ nestotožnenou skupinou fanúšikov preskočiť plot tribúny a dostať sa na hraciu plochu, kde mal naznačiť kopnutie hráča, ku ktorému nedošlo, keďže obvinený mal spadnúť na zem. Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom konaní“. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody až na tri roky. Ďalšie okolnosti tohto prípadu aj v súvislosti s mužom, ktorý mal kopnúť jedného z futbalistov, sú v súčasnosti v štádiu vyšetrovania," dodala policajná hovorkyňa.

Barbarstvo na Tehelnom poli nezostane bez následkov - ako ŠK Slovan potrestá svojich chuligánov za ich výtržnosti?

V poradí 154. derby medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava neprinieslo len 15-tisícovú návštevu, emócie a víťazstvo domáceho mužstva, ale aj nepríjemné okamihy, ktoré nemohli potešiť žiadneho skutočného fanúšika futbalu ani bratislavského Slovana. Klub dnes vydal stanovisko, v ktorom odsúdil vyčínanie niektorých chuligánov a nespratníkov z Tehelného pola.

​(ts, ars)

Páčil sa vám článok?