VIDEO: 37-ročný Peter unikal v aute cez parkoviská aj po trávnikoch, ale policajti ho napokon aj tak dolapili!

9.5.2019

Zdroj: FB PZ SR

Páčil sa vám článok?

Policajti PMJ dnes v skorých ranných hodinách počas hliadkovej služby spozorovali na Hradskej ulici vozidlo zn. Renault Clio, ktorého vodič nebol pripútaný bezpečnostným pásom. Z uvedeného dôvodu sa policajti rozhodli tohto vodiča zastaviť a podrobiť kontrole. Vodič však namiesto zastavenia vozidla vypol stretávacie svetlá a v jazde pokračoval. Myslel si, že policajtom utečie, ale prepočítal sa!

"Policajti ho preto za použitia výstražného zvukového a svetelného znamenia začali prenasledovať. Vodič ani opakované výzvy policajtov nerešpektoval a nebezpečnou jazdou unikal pred policajným vozidlom cez Bieloruskú, Podunajskú, Komárovskú, Baltskú Vrakúnsku ulicu. Počas jazdy vodič opakovane porušoval dopravné predpisy, s vozidlom jazdil v protismere, po chodníkoch, dokonca aj po trávnatých plochách. Na Bieloruskej ulici nakoniec s vozidlom zastavil a so spolujazdcom z vozidla vystúpil sa dal na útek. Policajti však obe osoby za použitia donucovacích prostriedkov po pár metroch zadržali," napísali policajti k videu, v ktorom je ich nočná naháňačka zachytená. 

"Po predložení preukazu totožnosti a dokladov potrebných na vedenie vozidla bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Toxikologické vyšetrenie na zistenie prítomnosti omamných látok v jeho organizme však odmietol. Po poučení vodiča o následkoch odmietnutia toxikologického vyšetrenia policajti vodiča následne obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie, kde bol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov bol 37-ročný Peter z Bratislavy umiestnený do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní. Policajti v rámci vizuálnej kontroly vozidla spozorovali na zadných sedadlách bicykel a rôzne náradie. Prípadnou ďalšou trestnou činnosťou sa už zaoberá príslušné policajné oddelenie," skompletizovali súvislosti policajti na svojom facebooku...

(fb)

Páčil sa vám článok?