Správy z podsvetia 06/1998

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

NA BÚDKOVEJ CESTE zasahovali privolaní policajti v rodinnom dome proti zlodejovi, ktorý sa dostal dovnútra pomocou skrutkovača. Zlodej, 24-ročný Ján V., ktorý sa skrýval v garáži, mal pripravenú na odnesenie motorovú pílu. Umiestnili ho v cele predbežného zadržania.

NA ŠANCOVEJ ULICI prepadol neznámy páchateľ 87-ročného dedka pred jeho bytom. Chytil ho za ústa, aby nemohol kričať, udrel ho do tváre a zhodil na zem, kde ho bil, kým starý pán neomdlel. Keď precitol, zistil, že mu chýba peňaženka s 3000 korunami. Okrem toho utrpel zranenia s dobou liečenia najmenej jeden mesiac.

NA OBCHODNEJ ULICI zasahovala výjazdová skupina s pyrotechnikom po tom, čo neznámy muž telefonoval 44-ročnému Bratislavčanovi, že v jeho aute zaparkovanom na spomenutej ulici je uložená bomba. Výstraha bola falošná, bombu nenašli.

NA ŠKULTÉTYHO ULICI policajná hliadka zasahovala po oznámení na linku 158, že sa tu pohybuje podozrivý muž s veľkou škatuľou. Policajti prepátrali okolie a pri kontrole taxíka našli dve tlačiarne, ktorých pôvod nevedeli dva pasažieri – 31-ročný Ľudovít H. z Bratislavy a 28-ročný Marián V. z Handlovej – vysvetliť. Predviedli ich na policajné oddelenie.

NA ULICI PRI ŠAJBÁCH sa vlámali neznámi páchatelia do firmy Trans European Slovakia. Po násilnom odstránení zámkov sa dostali do skladu, kde odcudzili videokamery značky Sony, čím spôsobili firme škodu vo výške 320 tisíc korún.

NA KVETNEJ ULICI zadržali policajti 36-ročného Jaroslava M., ktorý mal pri sebe 15 skladačiek heroínu s hmotnosťou 1,79 gramu. Jeho 30-ročná spoločníčka mala pri sebe tiež heroín, ale len jednu skladačku. Oboch policajný vyšetrovateľ obvinil z trestného činu.

NA DRIEŇOVEJ ULICI privolaní policajti zadržali v sídle viacerých firiem 18-ročného Andreja F. a 21-ročného Františka K. z Holíča. Mladší mal pod sakom schovaný notebook s adaptérom a mobil Nokia. Policajti zistili, že veci ukradli z firmy Oasa Computer. Pri preverovaní na policajnom oddelení v Ružinove sa zistilo, že obaja majú na svedomí okrem rôznej majetkovej trestnej činnosti aj ozbrojené lúpežné prepadnutie, preto si ich prevzala kriminálna polícia.

NA DOLNOZEMSKEJ ULICI z parkoviska pred Ekonomickou univerzitou ukradol neznámy páchateľ Audi A8 striebornej metalízy, ktoré má podľa majiteľa, nemeckého občana z Lipska, hodnotu dva milióny korún.

(his)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie