Veľká policajná kontrola autobusov MHD: Niektorým zakázali pokračovať v jazde!

24.1.2019
0
Kontrola autobusov

Zdroj: noviny.sk

Páčil sa vám článok?

Viacerí cestujúci dnes v Bratislave zaznamenali meškanie spojov MHD. Dôvodom však nebolo ani počasie, ani nehoda, ale policajná kontrola. A tá pre päť vozidiel dopadla veľmi zle, zakázali im pokračovať v jazde!

Dôvodom, prečo niektorým autobusom policajti pokračovanie v jazde stopli, bol nevyhovujúci stav dezénu ich pneumatík, ten mal byť dokonca v niektorých prípadoch hlboký iba jeden milimeter.

Ako informovala televízia Joj na portáli noviny.sk, kontrola autobusov a vodičov začala v rannej špičke na hlavnej železničnej stanici. Neskôr sa k nej vyjadrili aj samotní policajti. "Skontrolovali celkovo 45 vozidiel, pričom u štyroch autobusov namerali nevyhovujúce hodnoty hĺbky dezénu a v jednom prípade neboli použité na náprave zhodné pneumatiky," informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. Tieto vozidlá tak nemohli pokračovať v jazde. Policajti kontrolovali aj vodičov autobusov. Zamerali sa najmä na zisťovanie požitia alkoholu a iných omamných látok, ale nič nezistili.

O stanovisko sme požiadali aj Dopravný podnik Bratislava. "Vozidlá MHD (išlo o päť autobusov), ktoré vykazovali nedostatočnú hĺbku dezénu, boli okamžite stiahnuté z premávky. Dopravný podnik Bratislava zabezpečí výmenu pneumatík," informovala nás stručne jeho hovorkyňa Adriana Volfová.

Meranie hĺbky dezénu:

Zdroj: noviny.sk

​"Cestujúcej verejnosti sa za vynechanie spoja ospravedlňujeme, náhradnú dopravu dispečing riešil ihneď po identifikovaní tohto stavu," dodala Volfová.

(ms)

 

Páčil sa vám článok?