VIDEO z neuveriteľnej naháňačky: Policajti strieľali, vodič im unikal od Trnavy až na Miletičku

20.1.2019
Naháňačka

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Naozaj neuveriteľnú náhaňačku absolvovali počas uplynulej noci policajti. Začala sa na diaľnici neďaleko Trnavy a skončila až na bratislavskej Miletičke.

"Včera krátko po 22.00 h spozorovala hliadka Diaľničného oddelenia PZ v Trnave na 49. kilometri diaľnice D1 v smere do Bratislavy dve motorové vozidlá idúce v strednom jazdnom pruhu. Vozidlá zn. Škoda Rapid a Škoda Octavia combi hliadka predbehla a za použitia zvláštneho výstražného svetelného zariadenia so svetelnou rampou na zadnom skle s nápisom „Prosím nasleduj ma“ vyzvala, aby ju nasledovali na odpočívadlo Čataj. Vodič vozidla Škoda Octavia na výzvu nereagoval a v jazde pokračoval v smere do Bratislavy, pričom hliadka vozidlo v úseku diaľnice D1 niekoľkokrát predbehla a za použitia výstražného svetelného znamenia pokúšala zastaviť. Vodič na tieto opakované výzvy nereagoval a v jazde vysokou rýchlosťou pokračoval," opísal začiatok príbehu bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. To však zďaleka nebolo všetko.

Na úrovni odbočky z diaľnice na Zlaté piesky totiž unikajúci vodič prudko odbočil v smere na Cestu na Senec a ďalej na Tuhovskú ulicu (Vajnory) a jazdou v rýchlosti viac ako 120 km/h ohrozoval ostatných. "Vozidlo následne pokračovalo za sústavného ignorovania výziev hliadky k zastaveniu smerom na Staviteľskú ulicu, kde mimo obytnej zóny v zmysle zákona použila hliadka PZ služobnú zbraň a vystrelila niekoľko varovných výstrelov do vzduchu. Ani na tieto vodič nereagoval a unikal vysokou rýchlosťou smerom na Tuhovskú  ulicu. Tam hliadka opäť za dôsledného dodržania zákonných podmienok použila služobnú zbraň a zasiahla a poškodila zadné koleso unikajúceho vozidla. Ani to však vodiča neodradilo od unikania a vysokou rýchlosťou pokračoval smerom na nadjazd diaľnice D1 do Petržalky, následne zišiel na Gagarinovu ulicu, kde ohrozoval iných účastníkov cestnej premávky kľučkovaním medzi vozidlami," približuje dramatickú naháňačku Szeiff.

V bláznivej jazde vodič pokračoval až na Miletičovu ulicu, kde narazil do vyvýšeného obrubníka a poškodil si pneumatiku, čím sa auto stalo nepojazdným. "Vodič bol hliadkou obmedzený na osobnej slobode. K zraneniu osôb v súvislosti s predmetnou udalosťou nedošlo. Lustráciou bolo následne preukázané, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 60  mesiacov. Na miesto sa následne dostavila aj vodička s motorovým vozidlom zn. Škoda Rapid, ktorá k celej udalosti následne podala vysvetlenie na príslušnom oddelení PZ," dodal Szeiff.

Vodič - Milan H. (41) z Bratislavy už čelí obvineniu z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Za to môže ísť za mreže až na dva roky.

(ms)

Páčil sa vám článok?