Nehoda na D1: Okoloidúci vodiči dostali pokuty za fotografovanie

17.1.2019
Dopravná nehoda na D1

Zdroj: Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Aj vy ste sa už určite stretli s vodičmi, ktorí pri prechádzaní okolo miesta dopravnej nehody fotografovaním miesta nehody ohrozovali svoju bezpečnosť, ako aj bezpečnosť ostatných? Najnovšie sa niektorí z nich nevyhli pokute pri dnešnej nehode na D1.

Dnes krátko pred 07.30 h došlo na diaľnici D1 v smere z Bratislavy do Trnavy k nehode, účastníkmi ktorej boli nákladné auto zn. Renault a osobné auto zn. Opel Insignia.

"Pravdepodobne počas prechádzania vozidla zn. Opel z jedného jazdeného pruhu do druhého došlo k zrážke s nákladným motorovým vozidlom. Následkom zrážky došlo k jeho prevráteniu na strechu v strednom jazdnom pruhu," informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Zdroj: Polícia SR

​31 - ročný vodič vozidla Opel bol následne ošetrený v jednej z nemocníc. K zraneniu iných osôb nedošlo, prítomnosť alkoholu v dychu u vodičov sa nepotvrdila. Celková škoda spôsobená nehodou bola 10-tisíc eur. 

Aj napriek výzvam polície  sa však aj v tomto prípade našli vodiči, ktorí počas prechádzania okolo miesta dopravnej nehody nevenovali pozornosť situácii v cestnej premávke a bezpečnosť svoju ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky ohrozili najmä fotografovaním a filmovaním miesta nehody. Nakoľko tým porušili zákon, dostali pokutu a to až štyria z nich. 

"Pokiaľ si to nevyžaduje situácia v cestnej premávke, neznižujte rýchlosť jazdy a v žiadnom prípade nefotografujte a nenatáčajte si vzniknutú udalosť na mobilný telefón, "informuje polícia vodičov.

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?