Muž chcel skočiť z Mosta SNP, visel na zábradlí. Čo odkázal policajtom, ktorí ho zachránili?

26.12.2018
Na štedrý deň chcel 36-ročný muž skončiť z mosta snp - most_snp3
Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ: Bratislavskí policajti počas vianočných sviatkov zachránili život 20-ročnému mužovi z okresu Galanta. Ten chcel skokom z mosta ukončiť svoj život.

Na muža stojaceho za zábradlím na Moste SNP upozornil hliadkujúcich policajtov v utorok (25.12.) v noci krátko pred 23. hodinou okoloidúci muž. Policajti sa ihneď dostavili k miestu, kde sa muž nachádzal a začali s ním komunikovať. Muž však všetku snahu policajtov o pomoc a spoluprácu odmietal, až sa nakoniec spustil po hrane mosta a zostal sa držať rukami mostného zábradlia. Policajti ho v momente chytili a za oblečenie ho vytiahli cez zábradlie do bezpečia. Zachráneného muža následne odovzdali do starostlivosti privolaným záchranárom, ktorí ho za policajnej asistencie previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Médiá o prípade informovala Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

O prípade boli informovaní čitatelia Bratislavských novín v stredu a na druhý deň poskytol zachránený mladík priamu spoveď, keď povedal: "Chcel by som sa poďakovať policajtom, ktorí mi včera večer okolo 23 hodiny zachránili život tak, že mi zabránili skočiť do poriadne rozvodneného Dunaja, chcem sa aj ospravedlniť ak som na nich bol náhodou nepríjemný, vážim si ich pomoc, vďaka nim som na žive, žiaľ bolo to moje skratové konanie. Policajtom želám všetko dobré."

Polícia opätovne upozorňuje najmä mladších ľudí, že samovražda nikdy nevyrieši žiadne problémy. Vždy by sa mali obrátiť na svojich rodičov, súrodencov, učiteľov, kamarátov, pretože každý má niekedy ťažké obdobie a potrebuje pomoc. V prípade núdze či krízy treba zatelefonovať na linky 116 111 a 055/ 622 2323.

(TASR)

Páčil sa vám článok?