Od dôchodkyne v Devínskej Novej Vsi sa snažil podvodník vymámiť 5000 eur

7.12.2018
Devínska nová ves opäť ponúka voľné vyhradené parkovacie miesta - devinska s kralika
Páčil sa vám článok?

Policajti vďaka duchaprítomnej 77-ročnej seniorke obvinili 45-ročného muža z okresu Dunajská Streda, ktorý sa mal pod starou známou legendou pokúsiť pripraviť o celoživotné úspory...

"V nedeľu 02.decembra 2018 vo večerných hodinách neznámy muž telefonicky kontaktoval ženu bývajúcu v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. V telefóne sa jej mal predstaviť ako ošetrujúci lekár jej syna, ktorý spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranilo maloleté dieťaťa. Za účelom neoznámenia tejto dopravnej nehody polícii, mal požadovať od poškodenej peniaze. 77-ročná seniorka však na druhý deň polícii oznámila všetky potrebné informácie, ktoré kriminalistov nakoniec priviedli k zadržaniu podozrivej osoby na mieste, kde malo dôjsť k odovzdaniu finančnej hotovosti vo výške 5.000.- eur," informovala médiá hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Lucia Mihalíková.

"Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných procesných úkonov už vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol obvinenie zo zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva v štádiu pokusu 45-ročnému Františkovi z okresu Dunajská Streda. Obvinenému v prípade preukázania viny za podvod, ktorého sa mal dopustiť na chránenej osobe hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Vyšetrovaním tohto prípadu sa naďalej zaoberá odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV," dodala Mihalíková.

V tejto súvislosti polícia vydala pre seniorov nasledujúce upozornenie: "Ak vás neznáma osoba osobne, alebo telefonicky kontaktuje  a snaží sa pod rôznymi zámienkami získať od vás peniaze, bezodkladne kontaktujete políciu telefonicky na čísle 158 alebo osobne na policajnom oddelení presne tak, ako to urobila seniorka v tomto prípade. Rodinní príslušníci, poučte svojich rodičov, starých rodičov,  a známych o uvedenom podvodnom konaní. Môžete tak napomôcť tomu, aby sa nestali obeťami podvodu a neprišli tak o celoživotné úspory." 

(ts, ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?