Viete, koľkokrát sa musia mestskí policajti prehnať zbytočne?

20.11.2018

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

V 46.týždni kalendárneho roku musela mestská polícia preveriť 1516 udalostí, z toho pritom až 332 bolo neopodstatnených. Kedy sa naučia ľudia rozlišovať kedy je naozaj potrebné tieto záchranné zložky volať a kedy ide o ich zbytočné zneužitie?

V týždni od 12. novembra do 18. novembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1516 udalostí. Medzi nimi bolo aj 332 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.
V piatom bratislavskom okrese preverovali hliadky mestskej polície celkom 178 udalostí, pričom 60 z nich bolo takých, ktoré sa po preverení ukázali ako neopodstatnené. 

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 112. V 1 prípade spolupracovala hliadka mestskej polície s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. V 1 prípade zistili a riešili mestskí policajti priestupok proti čistote a verejnému poriadku. Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo hliadkou mestskej polície zistené a riešené 1 krát.
Najviac priestupkov 21 – zistili mestskí policajti na Viedenskej ceste. Blokovacie zariadenia boli na nesprávne zaparkované vozidlá založené v 51 prípadoch.

(bal)

Páčil sa vám článok?