VIDEO: Polícia a prokuratúra o poprave Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej: Vrahovia za ňu dostali 70-tisíc eur!

1.10.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár, policajný prezident Milan Lučanský, špeciálni a dozorujúci prokurátori a šéf NAKA Branislav Zurian sa zúčastnili dnes predpoludním na mimoriadnej tlačovej konferencii v súvislosti so zadržaním osôb obvinených z vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

"Dôkazy voči štyrom obvineným v prípade úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Tomášovi Sz., Miroslavovi M., Zoltánovi A. a Alene Zs. sú veľmi silné," uviedol to generálny prokurátor Jaromír Čižnár na dnešnej tlačovej konferencii. Je podľa neho veľký predpoklad, že sa prípad dotiahne do úspešného konca. Žiada pokoj pre prácu polície a prokuratúry. Vyzval politikov, aby nevytĺkali politický kapitál.

Celý priebeh mimoriadnej tlačovej konferencie môžete sledovať tu:

Zo slov prokurátorov bolo zrejmé, že štyri osoby, ktoré minulý týždeň zadržala polícia v spolupráci s príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici ich cez víkend poslal do väzby boli obvinené z objednania respektíve vykonania vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka, pričom jeho priateľka a snúbenica Martina Kušnírová bola náhodná obeť. Za objednávateľku úkladnej vraždy bola označená tlmočníčka Alena Zs, ktorá vykonávateľom vyplatila sumu 50-tisíc a sprostredkovateľovi vraždy Zoltánovi A. zároveň odpustil dlh vo výške 20-tisíc eur, ktorý dĺžil objednávateľke. Strelcom mal byť Tomáš Sz. a vodičom Miroslav M.

Zdroj: koláž abn

​Tomáš Sz. - muž, ktorý bol obvinený z vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky Martina Kušnírovej.

Obvinení už podali sťažnosti voči ich vzatiu do väzby, ale Najvyšší súd o nich zatiaľ nerozhodoval. Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Podľa prokurátora ÚŠP zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 mm, ku ktorému došlo 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači, malo súvisieť s Kuciakovou prácou novinára. Presný motív dôvodu jeho popravy ani totožnosť človeka, ktorý mal záujem na odstránení novinára zatiaľ ešte nie je známy...

Pozrite si autentické video z minulotýždňového zásahu polície a NAKA proti osobám obvinených z úkladnej vraždy:

(ars, foto: TASR)

Páčil sa vám článok?