Správy z podsvetia 04/1998

18.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

NA ROHU URSÍNYHO A ĽUBĽANSKEJ ULICE vybuchlo osobné auto Mazda. Policajní experti zistili, že neznámy páchateľ vnikol do vozidla a pod prístrojovú dosku hodil ručný granát juhoslovanskej výroby. Výbuch poškodil podlahu a interiér auta a vybil sklá.

NA TOMÁŠIKOVEJ ULICI pri železničnej stanici Nové Mesto sa pohybovali traja bosí cudzinci. Privolaní policajti zistili, že ide o občanov Bangladéša, ktorých neznámi páchatelia okradli o osobné veci, doklady i topánky.

NA DOLNOZEMSKEJ ULICI dvojica páchateľov prepadla benzínové čerpadlo. Jeden z nich pištoľou kalibru 7,65 mm zastrelil 45-ročného pracovníka čerpadla, potom ušli, lebo ich vyrušil kolega nebohého. Polícia zadržala jedného z lúpežníkov - V. B. a vyšetrovateľ Krajského úradu vyšetrovania Policajného zboru Bratislava ho obvinil z vraždy. Po druhom zločincovi, Milanovi Huttovi z Petržalky vyhlásili celoštátne pátranie.

NA TEMATÍNSKEJ ULICI sa neznámy páchateľ vlámal do kuchyne základnej školy. Z kuchyne ukradol mäso za vyše 24-tisíc korún, počítač s príslušenstvom, telefón so záznamníkom, ohrievač a finančnú hotovosť, čím spôsobil škole škodu za 100 tisíc Sk.

NA NEZÁBUDKOVEJ ULICI vystrelil 59-ročný Gabriel Cz. na 7-ročného chlapca z plynovej pištole kalibru 9 mm Knall a spôsobil mu zranenie na pravej časti tváre. Policajti zaistili zbraň a muža predviedli na políciu. Páchateľ sa k trestnému činu priznal.

NA KRIŽOVATKE RUŽINOVSKEJ A TOMÁŠIKOVEJ ULICE napadli a zbili štyria mladí muži dvoch mladíkov po tom, čo ich upozornili, aby sa medzi sebou nehádali a nebili. Bratia Vincent a Imrich H. z Trsteníc, Tibor R. a Tibor L. z Bratislavy spôsobili 19-ročnému Jurajovi Š zranenia tváre a hrudníka, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Bitkárov policajti zadržali a predviedli na ružinovské oddelenie polície.

NA BEBLAVÉHO ULICI v bare Vydrica sa dvaja muži značne pod vplyvom alkoholu s pištoľami v rukách vyhrážali návštevníkom zariadenia. Privolaní policajti u nich našli dva revolvery Filipietta, ktorých majiteľom bol jeden z nich. Išlo o repliky historických zbraní, ktoré neboli funkčné a streľbyschopné, no i tak výtržníkov predviedli na políciu.

V KRÁĽOVSKOM ÚDOLÍ v hoteli Sorea sa ubytovali dvaja cudzinci - Nemec a Maďar. Počas celého 10-dňového pobytu tvrdili, že sú zamestnancami organizácie UNICEF, ktorá ich pobyt v hoteli zaplatí. Potom však náhle zmizli a zaťali „sekeru“ 38 180 Sk. Polícia ich zadržala a sudca rozhodol o ich vzatí do väzby, pretože sú stíhaní pre trestný čin podvodu.

NA KLARISKEJ ULICI vyrušil domáci pán zlodeja, ktorý mu z balkóna kradol vyvesené oblečenie. Páchateľovi sa síce do príchodu polície podarilo utiecť, ale nie ďaleko. Privolaní policajti zadržali 25-ročného Milana N. z Pezinka a odcudzené šatstvo vrátili pohotovému majiteľovi.

(his)

Páčil sa vám článok?