Správy z podsvetia 03/1998

14.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

KUKUČÍNOVEJ ULICI sa traja páchatelia vlámali do garáže. Policajti na mieste činu zadržali 22-ročného Jozefa M., 31-ročného Vojtecha Sz. a 24-ročného Martina N. Páchatelia sa na polícii priznali aj k ďalším krádežiam do garáží a ich prípad prevzal vyšetrovateľ PZ.

NA RIAZANSKEJ ULICI ukradol 20-ročný mladík z bufetu Stredného odborného učilišťa chemického množstvo sladkostí a toastovač. Polícia ho chytila krátko po čine, keď lup odnášal v plecniaku.

MLYNAROVIČOVEJ ULICI prepadol vo vchode domu 19-ročný mladík svoju vlastnú 45-ročnú matku. Zvalil ju na zem, z krku jej strhol dve zlaté retiazky a z prsta zlatý prsteň. Potom ušiel. Matka páchateľa utrpela ľahké zranenie. Prípad prevzal vyšetrovateľ Okresného úradu vyšetrovania PZ Bratislava V.

NA ĽACHOVEJ ULICI prepadli dvaja chudí a špinaví mladíci 20-ročnú dievčinu. Jeden ju chytil zozadu za ústa, druhý jej vzal z krku tri retiazky, na ktorých mala 6 príveskov. Navyše jej stiahli z prstov dva prstene a ušli smerom k Haanovej ulici. Dievčina nebola zranená, vznikla jej však škoda za 20 tisíc korún.

NA MEDENEJ ULICI explodoval pod osobným motorovým vozidlom Toyota Corola nástražný výbušný systém. Expertízou bolo zistené, že nástražný výbušný systém obsahoval časový mechanický spínač, elektrickú rozbušku a 50 až 60 gramov plastickej trhaviny nezisteného typu. 24-ročnému majiteľovi Toyoty z Pezinka vznikla škoda za 8 tisíc korún.

NA ŽIŽKOVEJ ULICI v U-klube kontrolovali policajti 23-ročného občana ČR Radima K. Mladík mal pri sebe 48 papierových vreciek s marihuanou s celkovou hmotnosťou 139,3 gramu. Z tohto množstva by sa dalo urobiť 270 cigariet. Vyšetrovateľ Okresného úradu vyšetrovania PZ Bratislava I ho obvinil z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných látok.

NA ONDREJOVOVEJ ULICI horeli tri autá značky Škoda. Požiar pravdepodobne vznikol úmyselným zapálením jedného z nich, od ktorého sa vznietili aj ďalšie dve blízko zaparkované autá. Majiteľom áut vznikla celková škoda za 700 tisíc Sk. Prípad preveruje Okresný úrad vyšetrovania PZ Bratislava II.

NA KRIŽOVATKE ULÍC KOMÁRŇANSKÁ - MLYNSKÉ NIVY ukradol neznámy páchateľ ťahač značky Steyer bielej farby s rakúskou ŠPZ. Firme Fachwerk z Viedne vznikla škoda za milión korún.

NA DROBNÉHO ULICI sa pohádala 21-ročná Denisa so svojím 25-ročným druhom. Pri hádke v návale zlosti pichla mladého muža kuchynským nožom do ramena. Sanitka ho odviezla do nemocnice na Kramároch, ale trestné oznámenie na svoju družku odmietol podať.

NA HOMOLOVEJ ULICI explodoval nástražný výbušný systém pod osobným motorovým vozidlom Škoda Felícia, ktorého majiteľom je vysoký policajný funkcionár. Výbuch spôsobil na aute škodu 300 tisíc korún, na ďalších troch vedľa zaparkovaných autách za ďalších 100 tisíc Sk. Prípad vyšetruje Okresný súd vyšetrovania Bratislava IV.

(his)

Páčil sa vám článok?