Agresívny nahý muž: Zaútočil aj na privolaných policajtov

14.2.2018
0

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Policajtov privolali v noci na Štefunkovu ulicu v bratislavskom Ružinove, kde sa mal po chodbe bytovky pohybovať nahý muž. No muži zákona to mali ťažšie, ako zrejme čakali.

Podľa telefonátu na políciu muž aj rozbíjal zariadenie jedného z bytov. Dialo sa to v noci z pondelka na utorok. V čase o 23.05 h prišla hliadka k uvedenému bytu, pričom vzápätí na člena hliadky najskôr verbálne a následne aj fyzicky údermi do oblasti tváre zaútočil 33-ročný muž. Na opakované výzvy na upustenie od protiprávneho konania muž nereagoval a vo fyzickom útoku na príslušníka PZ pokračoval aj po ich vzájomnom páde na podlahu v chodbe,“ informoval nás o priebehu incidentu policajný hovorca Michal Szeiff

Druhý policajt chcel v útoku 33-ročnému mužovi zabrániť, avšak ten napadol aj jeho. Hliadka muža následne za použitia donucovacích prostriedkov – a to hmatov a chvatov sebaobrany v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušné policajné oddelenie. Fyzickým útokom zo strany agresívneho muža utrpeli obaja členovia zasahujúcej hliadky PZ ľahké zranenia, dodal Szeiff.

Ako sa ukázalo, agresorom bol Bratislavčan Rastislav K., ktorý už čelí obvineniu z trestného činu útoku na verejného činiteľa v súbehu s trestným činom výtržníctva. Vec sa realizuje v tzv. superrýchlom konaní, Rastislavovi hrozí päťročný pobyt za mrežami.

(ms)

Páčil sa vám článok?