FOTO: Neuveriteľná krutosť. Neznámy surovec ubil na smrť kocúrika Laurelka - miláčika okolia

3.2.2018
0
Obľúbený kocúrik Laurel, ktorého zabil neznámy surovec

Zdroj: M. H.

Páčil sa vám článok?

Bezcitnosť a surovosť, aké sa len tak nevidia. Bratislavskú Raču šokoval prípad obľúbeného kocúrika Laurelka, ktorého zatiaľ neznámy páchateľ surovo ubil na smrť počas noci. Jeho majiteľky sa zúfalo snažia nájsť človeka, ktorý tento čin spáchal. Pomôžte im ho vypátrať.

„Keď kocúrik spal vytiahli ho z domčeka,ktorý mu spravili dobrí Ľudia,dokopali ho na smrť,rozmlátili domček! Toto všetko sa stalo v noci z 30. na 31. januára na Žarnovickej ulici . Prípad je zaevidovaný na polícii,hľadajú sa svedkovia,ktorí videli čokolvek podozrivé,“ zaregistrovali sme na Facebooku zúfalú výzvu, ktorá sľubovala za pomoc i finančnú odmenu. S majiteľkou Laurelka, ktorý už nežije, sme sa spojili.

„Volal sa Laurel a žil v Rači, v okolí Žarnovickej ulice. Laurelko mal asi 8-10 rokov. Bol to prekrásny sivo-strieborný kocúr. Pred pár rokmi bol v rámci kastračnej akcie v Rači vykastrovaný, kedy mu následne bol nájdený adopčný domov v Rakúsku. Žiaľ, prejavil veľký nesúhlas, a tak ho veterinárky museli pustiť späť na ulicu. Zostal teda tu a začali sme sa oň starať. Laurelko bol skvelý kocúr, robil radosť mnohým ľuďom. Za tie roky ho poznalo celé okolie, nikdy nikomu neublížil, nechal sa hladkať aj malým deťom... Žil pri našom salóne takmer päť rokov. Už si zvykol tak, že sa poznal aj so psíkmi a ich majiteľmi a chodieval sa venčit s nimi. Každé ráno odprevádzal ľudí, ktorí šli do práce a vítal ich, keď sa vracali...“ prezradila nám o Laurelovi pani Mária Hacklová, ktorú jeho smrť veľmi zasiahla.

„Bol už tak udomácnený, že sme mu doniesli na zimu búdku, v ktorej sa po pár dňoch ubytoval. Žiaľ, asi práve týmto stratil obozretnosť a tým, že začal dôverovať ľuďom, prišiel v noci z  30.1. na 31.1. surovou bitkou o život. Nejaký neznámy psychopat ho buď prekvapil spiaceho v búdke (alebo toho dotyčného poznal), kde ho surovo napadol a evidentne ho kopal aj mimo, lebo krv bola aj mimo búdky. V noci ho asi o 23.00 h videl sused ešte v poriadku a ja som ho našla mŕtveho ráno pred ôsmou pred salónom. Odniesli sme ho na veterinu, kde mi povedali, že utrpel pravdepodobne niekoľko úderov do hlavy a rebier, na následky ktorých zomrel,“ opísala pani Mária.

Ako dodala, veterinárka z pozície jeho chvosta usúdila, že ho držali a kopali. „Preto som zavolala políciu a podala trestné oznámenie. Za pomoci dcér sme spustili pátranie aj pomocou sociálnych sietí. Ozvalo sa nám veľké množstvo ľudí, čo ho poznali aj nepoznali s ponukou na pomoc pri pátraní a prišli aj finančné ponuky na odhalenie páchateľa. Laurelko je momentálne na Štátnom veterinárnom ústave, kde mu robia pitvu, aby sa presne zistilo, či bol usmrtený hneď alebo utýraný brutálnou bitkou,“ uzatvára pani Mária.

FOTOGALÉRIA:

​Zdrvené ženy preto prosia všetkých, ktorí by mohli pomôcť akoukoľvek informáciou či videozáznamom, o pomoc. „Ak niekto niečo videl, môže aj anonymne pomôcť, nemusí sa báť. Všetko pomôže. Informácie môžu poskytnúť priamo polícii alebo nám,“ vysvetľuje pani Mária z vlasového štúdia Marika. Môžete samozrejme kontaktovať i Bratislavské noviny.

(ms)

Páčil sa vám článok?