Staršiu ženu chceli okradnúť, mámili od nej tisíce eur

2.2.2018
0

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Dvaja muži sa snažili v bratislavskej Dúbravke získať od staršej ženy takmer 3000 eur. Policajti mužov na mieste zadržali a obvinili z podvodu, za ktorý im hrozí tri až desať rokov za mrežami.

Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. Podľa jej ďalších slov 79-ročnej Bratislavčanke v stredu (31.1.) večer niekto zavolal a chcel si od nej požičať peniaze. Žena si myslela, že je to jej synovec a vybrala z banky 270 eur. „Pred jedným z obytných domov na ulici Ľuda Zúbka bola následne osobne kontaktovaná dvomi neznámymi mužmi. Z dôvodu, že osoby nepoznala, šla domov, kde bola  opätovne telefonicky kontaktovaná neznámym mužom. Ten  ju požiadal, aby finančnú hotovosť odovzdala jeho známemu, ktorý ju čaká pred obytným domom. Poškodená žena však ihneď kontaktovala políciu a mužom odovzdala už len obálku bez finančnej hotovosti,“ opísala hovorkyňa.

Zadržaní muži sú zo Senca, ide o Róberta S. (40)  a Mareka L. (35).

„Ak sa neznáma osoba správa podozrivo a snaží sa od vás pod rôznymi zámienkami získať finančnú hotovosť, bezodkladne kontaktujete políciu na čísle 158, presne tak, ako to urobila seniorka v tomto prípade,“ pripomenula hovorkyňa.

(ms, TASR)

Páčil sa vám článok?