FOTO: Tieto podvodníčky ukradli z bytu starenky 56-tisíc eur

30.1.2018
0
Podvodníčka

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Polícia sa neustále stretáva s prípadmi, keď sa rôzni podvodníci snažia zneužiť naivitu a dobré srdce dôchodcov a okradnúť ich o peniaze. Dva takéto prípady sa stali aj v uplynulých dňoch v Bratislave.

Doposiaľ neznámi páchatelia oslovili na Trebišovskej ulici v Ružinove 81-ročnú ženu, od ktorej požadovali finančnú hotovosť určenú pre kamaráta po dopravnej nehode. Poškodená žena tieto neznáme osoby pustila do priestorov bytu, kde im vydala finančnú hotovosť vo výške 600 eur. V byte však páchatelia využili nepozornosť poškodenej a odcudzili jej 56.000 eur,“ informovala nás policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková..

Ak ste niektorú z osôb na priložených záberoch spoznali, kontaktujte políciu.

​Podobný prípad sa stal i v nedeľu. „Neznámy páchateľ telefonicky kontaktoval 68 -ročnú ženu na Ušiakovej ulici v Dúbravke. Pod zámienkou lekára, ktorý mal ošetrovať chlapca zraneného pri dopravnej nehode, ktorú mal spôsobiť jej syn, požadoval odovzdanie finančnej hotovosti. Poškodená žena následne na to v popoludňajších hodinách z pobočky jednej z bánk vybrala finančnú hotovosť vo výške 3.000 eur, ktorú následne poukázala na účet na pošte. Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu,“ dodala Mihalíková.

Zdroj: Polícia

Zdroj: Polícia

Polícia v tejto súvislosti opätovne odporúča seniorom a ich rodinným príslušníkom, aby zvýšili obozretnosť, ak ich akákoľvek cudzia osoba či už telefonicky alebo osobne požiada o požičanie finančnej hotovosti.

(ms)

Páčil sa vám článok?