Policajti si posvietili na chodcov: Zisťovali sme, čo je za tým

19.1.2018
0

Zdroj: Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Ozvali sa nám prekvapení čitatelia. Zaskočilo ich pohľad na mužov zákona, ktorí sa včera v uliciach hlavného mesta zamerali na chodcov prechádzajúcich na červenú.

Dopravné predpisy platia aj pre chodcov, pri ich porušovaní totiž neohrozujú iba seba, ale aj ostatných ľudí vrátane vodičov. Napriek tomu sme si však zvykli, že prechádzanie pešo napríklad na červenú, ak nejde žiadne auto, sa neraz toleruje. O to viac zostali niektorí Bratislavčania včera zaskočení, keď tomu tak nebolo a pristavili si ich policajti.

„Videl som, ako zastavili dvoch chodcov, ktorí prešli na červenú na Bajkalskej, kúsok od známeho hotela. Riešili to dohovorom, no kolega mi vravel, že videl aj to, ako chodci dostali včera pokutu,“ ozval sa nám čitateľ Patrik.

Zisťovali sme, čo je za tým a či išlo o nejakú špeciálnu policajnú akciu. Hliadkami Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave bola v priebehu včerajšieho dňa vykonaná osobitná kontrola, zameraná na kontrolu spôsobu jazdy vodičov, dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom, dodržiavanie povinností chodcov v cestnej premávke, dodržiavanie najvyššej povolenej rýchlosti v blízkosti priechodov pre chodcov,“ informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Počas trvania kontroly bolo na cestách Bratislavského kraja zaznamenaných celkovo 76 priestupkov proti bezpečnosti v cestnej premávke a v dvoch prípadoch boli zadržané vodičské preukazy. V štyroch prípadoch sa dopravného priestupku dopustili chodci, v jednom prípade sa dopravného priestupku dopustil cyklista (jazda pod vplyvom alkoholu) a v celkovo šiestich prípadoch boli v blokovom konaní riešení vodiči motorových vozidiel za priestupok prekročenia povolenej rýchlosti, v 14 prípadoch boli priestupky vyriešené napomenutím,“ dodal Szeiff.

(ms)

Páčil sa vám článok?