Mestskí policajti na koňoch: Zasahovali na Železnej studienke

19.1.2018
0
Mestskí policajti na koňoch

Zdroj: MsP

Páčil sa vám článok?

Bratislavský lesopark, ktorý je súčasťou chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty, nespí ani v tomto zimnom čase. Aj v tomto ročnom období ho denne navštívi množstvo ľudí, či už sú to športovci, mamičky s deťmi, psíčkari, ale žiaľ aj tí, ktorí si z lesoparku robia jednu veľkú skládku odpadu. Teraz za nimi vyrazili aj mestskí policajti.

Počas včerajšeho dňa jazdecká hliadka v priebehu ani nie hodiny zistila na Železnej studienke niekoľko priestupkov, či už išlo o porušenie dopravných predpisov, zákona o odpadoch, ale aj zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov. „V podobných kontrolách budeme aj naďalej pokračovať, pretože všetci si musíme uvedomiť, že lesopark je predovšetkým zónou oddychu a rekreácie a ak nebudeme dodržiavať určené pravidlá, nakoniec si tieto „zelené pľúca“ Bratislavy zničíme,“  vyhlásil náčelník bratislavskej polície Ivan Lechner.

Len v minulom roku hliadky mestskej polície slúžiace na koňoch v lesoparku zistili 118 menších či väčších nelegálnych skládok, pričom najviac z nich bolo v časti lesoparku nad bratislavským Lamačom. „Už niekoľko rokov v lesoparku dopravné značenie zakazuje vjazd motoristom do tejto lokality. Mnohí z vodičov tento zákaz nerešpektujú a snažia sa s vozidlami dostať čo najbližšie do lona prírody,“ vysvetlil Lechner.

„Preto naši policajti tento zákaz dôsledne kontrolujú a zameriavajú sa aj na štvorkolkárov, ktorí si lesné cestičky v lesoparku zamieňajú s „off road“ dráhou,“ dodáva. V uplynulom roku v lesoparku na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke jazdecké hliadky mestskej polície zistili 426 priestupkov. Za tieto priestupky môžu udeliť pokutu do výšky 50 eur. „Špeciálny režim v lesoparku musia rešpektovať aj majitelia psov. Pes tu musí byť vždy na vôdzke, pretože nie je mysliteľné, aby voľne behajúci psi v lese napádali zvieratá, ale aj nič netušiacich ľudí,“ dodal Lechner.

(ts, ms)

       

Páčil sa vám článok?