Z podsvetia 38/2006

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

NA TRNAVSKOM MÝTE na diskotéke 25-ročný Hamit Saburi z Afganistanu smrteľne zranil muža z okresu Čadca. Bitka, ku ktorej medzi nimi došlo, bola pre 34-ročného Slováka osudnou, zomrel na mieste. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin zabitia.

NA KALIŠTNEJ ULICI sa v stala vražda v byte, ktorý si prenajímali traja muži. Jeden z nich, 32-ročný Miroslav z okresu Vranov nad Topľou pod vplyvom alkoholu napadol s nožom v ruke spolubývajúceho, 27-ročného Viktora z Rožňavy. Muž na následky niekoľkých bodných rán na mieste zomrel. Tretí spolubývajúci, 31-ročný Noro z Rožňavy, sa Rožňavčana pokúsil brániť a pritom utrpel ľahké zranenia. Útočníka už vyšetrovateľ obvinil z vraždy.

NA SABINOVSKEJ ULICI sa neznámy páchateľ obohatil krádežou priamo v budove Bratislavského samosprávneho kraja. V budove na treťom poschodí vnikol do uzamknutých kancelárií, z ktorých odcudzil finančnú hotovosť vo výške 4200 korún, dva mobilné telefóny značky Nokia a kolkové známky, čím spôsobil škodu vo výške asi 26-tisíc korún. Z jednej z kancelárií odcudzil aj krátku strelnú zbraň, ktorú mal jej majiteľ v legálnej držbe, dva zásobníky a 30 nábojov, 31- ročnému Bratislavčanovi tak vznikla škoda 10-tisíc korún.

NA ZÁLUŽICKEJ ULICI vo vchode obytného domu lúpežne prepadol neznámy páchateľ 96-ročnú starenku. Z pleca jej strhol kabelku, pri úteku si vybral z peňaženky 125 korún a kabelku zahodil.

NA ČIERNOVODSKEJ ULICI pod oknami bytovky vykrikoval muž zjavne pod vplyvom alkoholu. Svojej bývalej priateľke sa vyhrážal zabitím a domáhal sa, aby ho vpustila do domu. Privolaní policajti 51-ročného Antona predviedli na oddelenie vo Vrakuni. Vyšetrovateľ ho obvinil z nebezpečného vyhrážania a umiestnil ho do cely.

NA CINTORÍNSKEJ ULICI zobudil obyvateľov jedného domu neobvyklý hluk prichádzajúci z pivnice. Ihneď zalarmovali políciu a privolané policajné hliadky aj so služobným psom prehľadali priestory pivníc, z ktorých bolo päť násilne otvorených. Pes vypátral dvoch mužov, ktorí „spali“ v pivnici. Vyšetrovateľ obvinil 38-ročného Milana a 30-ročného Rolanda z pokusu krádeže.

NA SARATOVSKEJ ULICI dvaja neznámi páchatelia lúpežne prepadli 21-ročného muža z okresu Krupina. Fyzicky ho napadli, odcudzili mu dva mobilné telefóny a ušli. Muž utrpel drobné podliatiny a odreniny v oblasti tváre a škodu vyše 13-tisíc korún.

Páčil sa vám článok?