Správy z podsvetia 02/1998

8.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Vo Fialkovom údolí neznámy páchateľ vhodil do domu 55-ročného muža ručný granát srbskej výroby M-75. Pri explózii nebol nikto zranený.

Na Námestí slobody našla policajná hliadka na lavičke ležať v bezvedomí mladého muža. Hneď bol hospitalizovaný v Nemocnici s poliklinikou v Ružinove, kde lekár konštatoval ťažké zranenie - bodné poranenia hrudníka a brucha so zásahom do pečene a zlomeninu rebra. Obhliadkou bolo zistené, že 27-ročný muž z Veľkých Uheriec bol napadnutý v kríkoch v parku na Námestí slobody za budovou STU.

Na Heydukovej ulici strieľal z okna na pracujúcich stavebných robotníkov 58-ročný muž bývajúci v jednom z bytov na tej istej ulici. Čo ho tak rozčúlilo, že sa najprv vyhrážal, že niekomu vystrelí oko a potom skutočne strelil zo vzduchovky, nevedno. Strelec aj so vzduchovkou skončil na policajnom oddelení Staré Mesto.

Na Palisádach odcudzili neznámy páchatelia bez použitia zjavného násilia z priestorov firmy BM Holding rôznu výpočtovú techniku v celkovej hodnote 638 000 korún. Prípad preveruje polícia.

Na Panenskej ulici prepadli 66-ročnú pani priamo pred dverami jej bytu dvaja neznámi páchatelia. Jeden jej pritlačil na tvár handru s neznámou kvapalinou, ale napadnutá ho odsotila. Druhý útočník ju udrel do tváre a vytrhol jej z ruky kabelku, v ktorej mala mobilný telefón a osobné veci. Zo zranenia za bude liečiť 7 až 10 dní. (his)

Na Pribinovej ulici hliadka Mestskej polície zistila, že tu 3 dni parkuje francúzsky autobus, ktorého osádka odpadkami znečisťovala verejné priestranstvo. V spolupráci s pracovníkmi francúzskeho veľvyslanectva bolo osádke vysvetlené, čoho sa dopúšťajú. Dostali pokutu s tým, že neporiadok po sebe odstránia.

Na Račianskej ulici zadržala policajná hliadka troch zlodejov priamo pri krádeži. najprv sa 30-ročný Štefan K. zo Senca, jeho 20-ročný brat a 22-ročná Ingrid I. z Bratislavy pokúšali odmontovať kolesá zo zaparkovanej Škody Favorit, ale keď sa v nej spustil alarm, od krádeže upustili a vyyhliadli si ďalšie auto, tentoraz VAZ. Na ňom už veľa škody narobiť nestihli.

Na Tomášikovej ulici v Obchodnom dome IKEA zadržali 53-ročnú Máriu P. z Banskej Bystrice, ktorá sa pokúsila odcudziť tovar za 6098 korún. Vyšetrovateľ ju obvinil z trestného činu krádeže.

Na Junáckej ulici pri garážach bol nájdený v otvorenom vozidle značky Audi na sedadle mŕtvy 25-ročný muž. Privolaný lekár pri obhliadke tela nenašiel stopy vonkajšieho násilia. Pripustil, že príčinou smrti mohla byť droga alebo iná toxická látka a nariadil súdnu pitvu.

Na Tematínskej ulici sa majiteľ bytu, ktorý sa vracal domov, priamo pri dverách stretol s nepozvaným hosťom, ktorý si od neho odnášal plné tašky. Privolaní policajti zistili, že 20-ročný Peter B. Petržalky chcel z bytu ukradnúť video, videokazety, koženú bundu, telefón a tri športové tašky, do ktorých si lup nabalil. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu krádeže.

Na Bratskej ulici prichytila policajná hliadka dvoch zlodejov rovno pri vykladaní tovaru cez rozbité dvere stánku PNS. Obaha muži - Štefan S. (ročník 1973) a Ladislav T. (1962) boli predvedení na policajné oddelenie v Petržalke.

(his)

Páčil sa vám článok?