Demonštrácia aj futbal. Polícia sa chystá na rušný predĺžený víkend

16.11.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Polícia v Bratislave bude počas predĺženého víkendu dohliadať na bezpečnosť prostredníctvom dvoch opatrení. Zajtra (17.11.) budú policajti zabezpečovať nerušený priebeh verejného zhromaždenia pri príležitosti 17. novembra a v nedeľu futbalové derby Slovan - Trnava.

"Cieľom piatkových opatrení bude zabezpečiť ochranu života, zdravia, majetku občanov, ako aj bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky pred, počas a po ukončení zhromaždenia v mieste a okolí jeho konania," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Ďalšie bezpečnostné opatrenie s rovnakým cieľom plánujú policajti v súvislosti so zabezpečením spomínaného futbalového zápasu. "Vzhľadom na to, že ide o rizikové podujatie, bude do bezpečnostného opatrenia velený potrebný počet policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície," informovala Mihalíková.

Dodala, že na trase presunu fanúšikov medzi železničnou stanicou a Pasienkami môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam. Dopravní policajti budú po celý čas bezpečnostných opatrení situáciu v cestnej premávke monitorovať a podľa jej vývoja budú pripravení operatívne reagovať.
Polícia v Bratislave zároveň upozorňuje účastníkov športového podujatia, že v zmysle zákona o organizovaní verejných športových podujatí je účastník podujatia povinný dodržiavať pokyny organizátora podujatia, členov usporiadateľskej služby a polície.

Účastníkovi podujatia sa zakazuje v zmysle zákona najmä vnášať na miesto konania a používať pyrotechnický výrobok, strelnú zbraň, chladnú zbraň alebo inú vec, ktorou možno urobiť útok voči telu dôraznejším, navštevovať podujatie pod vplyvom alkoholu, omamných alebo psychotropných látok či používať štátne symboly cudzích štátov alebo ich predchodcov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?