VIDEO: Policajná naháňačka v centre mesta, vodič unikal i po chodníku

16.11.2017
0

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Bratislavských policajtov zaujalo včera na Prievozskej ulici auto, z ktorého trčal kus plastu. Po tom, čo sa rozhodli vodiča vozidla zastaviť, ten začal unikať ulicami Ružinova. A začala sa dramatická naháňačka.

„Podľa doterajších informácií policajti  včera v dopoludňajších hodinách spozorovali na  vozidle Škoda Octavia plast, ktorý visel z jeho ľavého predného blatníka. Z uvedeného dôvodu sa rozhodli vodiča tohto vozidla zastaviť a skontrolovať. Vodič však na výstražné zvukové a svetelné znamenia policajnej hliadky na zastavenie vozidla nereagoval a bezohľadnou jazdou, ktorou ohrozoval život a zdravie ostatných, v jazde pokračoval. Počas svojej jazdy cez Karadžičovu, Bazovu, Koceľovu, Svätoplukovu, Páričkovu, Niťovu, Kvačalovu, Kulíškovu a Pavlovovu opakovane porušil ustanovenia zákona o cestnej premávke. Počas jazdy po chodníku v protismere na Páričkovej ulici dokonca ohrozoval život a zdravie chodcov!“ opísala nám naháňačku policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Na Pavlovovej ulici vodič nakoniec narazil do jedného zo zaparkovaných  moto áut a do brány garáže. Šofér potom z auta vybehol a začal utekať smerom na Revúcku. „Tam ho však policajti z dôvodu jeho aktívneho odporu zadržali za použitia donucovacích prostriedkov a to hmatov, chvatov, úderov a kopov sebaobrany. Muž sa nevedel policajtom preukázať žiadnymi dokladmi. Na mieste ho podrobili dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov nepreukázala. Policajti muža následne eskortovali na príslušné policajné oddelenie, kde  lustráciou v policajných evidenciách zistili, že vodič má  súdom už  trikrát uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Posledný uložený zákaz má platnosť do až do dňa 16. 07.2021!“ dodala Mihalíková. Branislava (44) z okresu Senec obvinili z prečinu marenia úradného rozhodnutia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

(ms)

Páčil sa vám článok?