Na Miletičke zabavili bižutériu za 700-tisíc eur

12.10.2017
0

Zdroj: Colný úrad BA

Páčil sa vám článok?

Colníci z Colného úradu Bratislava zaistili v uplynulých týždňoch v predajni a v skladových priestoroch na Miletičovej ulici v Bratislave väčšie množstvo bižutérie.

Išlo o tisícky kusov prsteňov, náušníc, príveskov, náramkov a náhrdelníkov s označením svetoznámych módnych firiem, pri ktorých vzniklo podozrenie, že sú to falzifikáty výrobkov týchto známych značiek.  Niekoľko tisíc kusov tejto bižutérie zaistili pre podozrenie, že ide o falzifikáty výrobkov svetoznámych značiek. Zástupcovia ochranných známok tento názor colníkov potvrdili, a tak sa už tieto, prevažne ženské ozdoby, nebudú v obchodoch predávať ako originály,“ informovala nás hovorkyňa Colného úradu  Bratislava Drahomíra Adamčíková.

Majitelia ochranných známok potvrdili, že tovar porušuje práva duševného vlastníctva. Absentovali originálne visačky, výrobné štítky, materiál nespĺňal patričnú kvalitu a tovar nebol zabalený ako originál. Ak by sa však táto bižutéria dostala na trh a predávala by sa ako originálny výrobok, majiteľom ochranných známok by tak vznikla škoda za približne 700-tisíc eur

Zabavenú bižutériu čaká teraz likvidácia. A predávajúcemu hrozí pokuta až do výšky 67 tisíc eur, prípadne trestné stíhanie.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?