S tromi promile alkoholu v krvi narazil 64-ročný vodič svojím autom na parkovisku do iného vozidla

24.8.2017
30-ročná alexandra nemala vodičák a ešte aj šoférovala opitá - policia-drager
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti boli v stredu krátko pred 10.45 hod. privolaní k dopravnej nehode dvoch osobných áut, ku ktorej došlo na jednom z parkovísk v druhom bratislavskom okrese. A ako sa následne ukázalo, tak 64-ročný vodič jedného z nich bol pod značným vplyvom alkoholu...

„Po príchode na miesto nehody bolo preukázané, že na parkovisku na Miletičovej ulici viedol 64-ročný vodič osobné motorové vozidlo zn. Peugeot 206, pričom sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu tohto vozidla. Následkom toho s vozidlom narazil do tam zaparkovaného  osobného motorového vozidla zn. Dacia Dokker. Hliadka na mieste podrobila vodiča vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ktorou mu bola nameraná hodnota 1,63 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje hodnotu 3,4 promile. Opakovaná  dychová skúška prítomnosť alkoholu u vodiča  potvrdila,“ informoval policajný hovorca Michal Szeiff.

„Nakoľko sa vodič jazdou pod vplyvom alkoholu dopustil protiprávneho konania, bolo voči 64-ročnému Mariánovi z Bratislavy vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny mu hrozí rest odňatia slobody až na jeden rok," dodal Szeiff.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje vodičov, že alkohol v žiadnom prípade  za volant nepatrí!  Na Slovensku platí tzv. „ nulová tolerancia“ výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov. Preto polícia opäť apeluje na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili.

(ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?