Policajný pes Volf pomáhal spacifikovať útočníka s nožom

4.8.2017
0

Zdroj: Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Policajti v utorok o štvrť na deväť večer vyrazili na Sokolskú ulicu v Senci, kde sa mal nachádzať muž bodnutý nožom.

Ako sa následne ukázalo, naozaj nešlo o planý poplach. Muži zákona na zájklade opisu svedkov i zraneného muža rozbehli pátraciu akciu po útočníkovi, ktorej sa zúčastnil aj služobný pes Volf so svojou psovodkou  Michaelou Adámusovou (na fotografii). 

Policajti v blízkosti jedného z obytných domov na Pribinovej ulici spozorovali  muža zodpovedajúcemu popisu. Muž, ktorý bol ozbrojený nožom v puzdre a nereagoval na výzvy policajtov ani zákonné použitie hrozby zbraňou a služobného psa, bol policajtom nakoniec spacifikovaný za použitia kopov sebaobrany. Počas služobného zákroku k zraneniu zaistenej osoby nedošlo. Služobný pes Volf bol v súlade so zákonom psovodkou použitý na stráženie zaistených osôb a zaistenie bezpečnosti hliadky. Policajti následne muža obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie,” informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Mihalíková.

Vyšetrovateľ obvinil 35-ročného Petra F. zo Senca zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Obvinený Peter mal podľa doterajšieho vyšetrovania nožom napadnúť poškodeného 61-ročného muža. Zranený bol službou rýchlej zdravotnej pomoci prevezený do jednej z bratislavských nemocníc.  Obvinený je stíhaný na slobode, hrozí mu trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?