Takto vás na kúpalisku neokradnú: 5 užitočných rád

7.7.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Kúpaliská v lete nelákajú iba rekreantov, ale aj vreckárov. Polícia preto pripravila zoznam rád, ako sa môžeme vyhnúť nepríjemnému prekvapeniu po návrate z vody.

Na bezpečnosť návštevníkov frekventovaných kúpalísk bude počas letných mesiacov dohliadať i  polícia Bratislavského kraja a to formou hliadkovej a obchôdzkovej služby poriadkovej polície. Na zvýšenú bezpečnosť návštevníkov kúpalísk budú policajti taktiež upozorňovať formou preventívnych aktivít. Jedna z nich sa bude konať práve dnes na Slnečných jazerách – Juh v Senci,“ informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Polícia si pre návštevníkov kúpalísk pripravila aj päť rád, ako zabrániť tomu, aby vás okradli.:

  • neberte si na kúpalisko zbytočné cennosti, platobné karty, veľké sumy peňazí
  • zoberte si so sebou len potrebnú výšku peňažnej hotovosti
  • na voľne položené veci na deke má dohliadať jeden z vás (ak vám bude odcudzený váš majetok z voľne položenej deky, náhradu spôsobenej škody neočakávajte)
  • využívajte možnosť odložiť si svoje osobné veci do skriniek alebo trezorov (ak objekt túto službu ponúka)
  • ak zbadáte podozrivú osobu, okamžite kontaktujte políciu na bezplatnom tel. čísle 158.

Pozornosť zlodejov pútajú aj uložené osobné veci na viditeľných miestach v zaparkovaných autách. Presvedčili sa o tom aj dve Češky, ktoré si v stredu pri Hlbokom jazere v Senci nechali v autách veci. Zatiaľ neznámy zlodej  jednej z nich zo Škody Octavia zo sedadla spolujazdca ukradol dámsku kabelku s osobnými dokladmi, finančnou hotovosťou a druhej žene z vozidla Škoda Octavia Combi dámsku kabelku, značkové dámske hodinky a dámsku kozmetiku. Poškodeným ženám bola krádežou spôsobená škoda v celkovej výške 1367 eur.

Rady polície, aby vám nevykradli zaparkované auto:

  • skontrolujte, či je vozidlo uzamknuté a zavrite na vozidle všetky okná
  • pri každom (aj krátkodobom) opustení vozidla nenechávajte v ňom GPS zariadenie, peniaze, mobil, kufrík, kabelku, doklady a iné cenné veci na viditeľných miestach, riaďte sa heslom: ,,Auto nie je výklad“
  • v odkladacej skrinke vozidla si nenechávajte doklady, rezervný kľúč alebo iné osobné veci
  • na parkovanie je potrebné uprednostniť strážené a osvetlené parkoviská
  • v prípade, ak po návrate k vozidlu zistíte, že niekto do neho násilím vnikol, je dôležité do vozidla nenastupovať, ničoho sa nedotýkať a odcudzené veci zisťovať len pohľadom. Zabráni sa tak zničeniu stôp. 

(ms)

Páčil sa vám článok?