Nahlásenie bomby opäť v noci prerušilo zábavu na Zlatých pieskoch

1.7.2017
0

Zdroj: FB Hip Hop Žije

Páčil sa vám článok?

S nahlásenými bombami sa roztrhlo vrece. Dnes krátko po po polnoci niekto týmto spôsobom opäť narušil na Zlatých pieskoch veľkú párty, tentokrát festival Hip Hop Žije.

Dnes krátko po 00.15 h sme prijali informáciu, v zmysle ktorej sa v areáli kúpaliska na Zlatých pieskoch v Bratislave - v ktorom v tom čase prebiehalo verejné kultúrne podujatie, má nachádzať výbušný systém, informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

„Na miesto sa v krátkom čase dostavili  pyrotechnici a psovodi so služobnými psami určenými na vyhľadávanie výbušnín, ktorí vykonali všetky potrebné úkony smerujúce k prevereniu pravdivosti uvedeného oznámenia. Po dôslednom vykonaní týchto úkonov ako aj po vykonaní pyrotechnickej prehliadky v areáli kúpaliska a jeho blízkeho okolia sa však hodnovernosť predmetného  oznámenia nepotvrdila. Po vykonaní potrebných úkonov  verejné kultúrne podujatie následne v programe pokračovalo,“ dodal Szeiff.

„Chceli by sme všetkým návštevníkom poďakovať za výbornú disciplínu a spoluprácu pri evakuácii, presun do STYLA a následný návrat. Zajtra otvoríme o hodinu neskôr, ale napriek tomu, sa budeme snažiť doplniť koncerty interpretov, ktoré ste dnes nemali možnosť na základe vzniknutej situácie vidieť,“ informovali organizátori festivalu.

Polícia už začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

(ms)

Páčil sa vám článok?