Z podsvetia 36/2006

27.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA BZOVÍCKEJ ULICI asi 25- až 30-ročný muž vošiel do pobočky banky a po tom, čo otvoril vchodové dvere, druhou rukou vytiahol zbraň. Pracovník SBS mu zbraň z ruky vyrazil, došlo k zápasu. Páchateľ pritom použil slzotvorný plyn a pracovníkovi SBS takmer odhryzol prst. Bez toho, aby niečo odcudzil, z miesta činu ušiel smerom na Dolnozemskú ulicu. V tom čase sa v banke nenachádzali žiadni klienti. Zraneného pracovníka SBS previezli do ružinovskej nemocnice. Na mieste polícia zaistila zbraň, ktorú páchateľ pri lúpeži použil.

V SADE JANKA KRÁĽA boli lúpežne prepadnutí dvaja 15-roční chlapci, ktorí tu sedeli na lavičke. Zrazu k nim pristúpili štyria neznámi páchatelia, pričom jeden z nich mal pri sebe i zbraň, ktorou na nich mieril. Páchatelia mladých chlapcov vyzvali, aby im vydali všetko, čo majú a jedného z poškodených prinútili ľahnúť si na zem. Po opätovnej výzve im poškodení vydali dva mobily, čím im bola spôsobená škoda vo výške asi 10-tisíc korún. Chlapci neboli zranení, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin lúpeže.

NA OVSIŠTSKOM NÁMESTÍ sa strieľalo. Privolaná policajná hliadka zadržala 56-ročného Viliama z Bratislavy, u ktorého pri prehliadke našla legálne držanú strelnú zbraň. Pri streľbe boli zranení dvaja muži z Bratislavy, ktorých rýchla zdravotná pomoc previezla na ošetrenie do bratislavských nemocníc. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Okolnosti prípadu polícia vyšetruje.

NA ULICI M. SCHNEIDERA-TRNAVSKÉHO ozbrojený maskovaný muž lúpežne prepadol pobočku banky. Vošiel do pobočky a namieril zbraňou na pracovníčku za priehradkou, pričom žiadal vydať finančnú hotovosť. V ďalšom konaní mu však zabránil pracovník ochrany, ktorý za pomoci ďalšieho pracovníka banky páchateľa na mieste zadržal. Policajti 49-ročného Milana Č. z Bratislavy zadržali a vyšetrovateľ ho následne obvinil z lúpeže.

NA KONVENTNEJ ULICI 29-ročný Andrej z Bratislavy po tom, čo ho policajná hliadka vyzvala, aby predložil preukaz totožnosti, ju začal najskôr slovne napádať a následne fyzicky zaútočil na jedného jej člena. Polícia mu však v útoku zabránila a predviedla ho na policajné oddelenie v Starom Meste. Vyšetrovateľ ho obvinil z útoku na verejného činiteľa a umiestnil ho do cely s návrhom na vzatie do väzby.

Páčil sa vám článok?