Dráma na chodbe ružinovskej bytovky. Muž zhadzoval ženy zo schodov

30.5.2017
0
Dráma na chodbe ružinovskej bytovky. muž zhadzoval ženy zo schodov - obezna2
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bytovky na Obežnej ulici v bratislavskom Ružinove (na fotografii) zažili v noci drámu. Štefan (46) na chodbe vyčíňal ako zmyslov zbavený.

Obvinený muž v priebehu nočných hodín dňa 28.05.2017 fyzicky napadol v priestoroch chodby jedného z bytových domov 18-ročného muža, ktorého udieral do oblasti tváre a hlavy.  Fyzickému napadnutiu chcela zabrániť 26-ročná žena, ktorá sa medzi dvoch mužov postavila. Tú obvinený muž rovnako napadol údermi do oblasti tváre, v dôsledku čoho žena spadla zo schodov. Obvinený pokračoval vo fyzickom napádaní ženy aj po jej páde na zem, kde ju kopal do rôznych častí tela. Po tomto obvinený vošiel do priestorov jedného z bytov, odkiaľ vyšiel ozbrojený nožom, pričom zúčastneným osobám sa vyhrážal fyzickou likvidáciou, opísal drámu bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. To však nebolo zďaleka všetko.

Z jedného z bytov na chodbu totiž vyšla aj 56-ročná žena, ktorú Štefan taktiež zhodil zo schodov. Obvinený od svojho protiprávneho konania upustil až keď ho do jedného z bytov stiahla jeho partnerka. Nakoľko muž svojím vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie vyhrážkami ako aj fyzickým napadnutím, na miesto bola privolaná hliadka PZ. Tá 46-ročného muža obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušný útvar. Poškodený 18 ročný muž a 26-ročná žena utrpela pri konflikte zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený v cele policajného zaistenia, dodal Szeiff.

Vprípade preukázania viny hrozí Štrafanovi, ktorý pochádza z okresu Dunajská Streda, trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky Je obvinený z trestného činu násilia proti skupine obyvateľov a trestného činu výtržníctva. Vec sa realizuje v tzv. superrýchlom konaní.

(ms, Foto: ct)

Páčil sa vám článok?