Do ulíc sa vrátili spoločné policajné hliadky na koňoch

19.4.2017
0
Do ulíc sa vrátili spoločné policajné hliadky na koňoch - 20170419_102502
Páčil sa vám článok?

Dupot konských kopýt po dlažbe bratislavského Starého Mesta dotváral dnešnú takmer zimnú atmosféru v tejto časti Bratislavy. Od stredy totiž začali v meste pôsobiť spoločné zmiešané jazdecké hliadky mestskej a štátnej polície.

Na verejný poriadok z konských sediel dnes dohliadali mladší inšpektor Marián Antony s 9-ročným koníkom Reisenom z mestskej polície a ppor. Lenka Weisssová s 10-ročnou kobylkou Sehery z Policajného zboru. 

„Spoločné jazdecké hliadky budú pôsobiť nielen v Starom Meste, ale budeme ich nasadzovať aj do Lesoparku, na dunajskú hrádzu, do Sadu Janka Kráľa či záhradkárskych lokalít. Jazdec na koni má zo sedla dokonalý prehľad o situácii, ktorá na danom území momentálne je, a v prípade páchania protiprávnej činnosti dokáže včas zakročiť,“ povedal náčelník bratislavskej mestskej polície Ivan Lechner.

Aj počas dnešnej premiéry mali policajti práce viac ako dosť. Riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, ale aj obťažovanie občanov zo strany niektorých neprispôsobivých osôb, ako i niekoľko priestupkov znečisťovania verejných priestranstiev.

(ts, ars, foto: msp)

Páčil sa vám článok?