Dobrovoľní hasiči BVS získali novú techniku

17.4.2017
0
Dobrovoľní hasiči bvs získali novú techniku - hasici
Páčil sa vám článok?

Dobrovoľní hasiči Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) získali novú hasičskú techniku od ministerstva vnútra. Pomôcť im má rýchlejšie a efektívnejšie zasiahnuť v prípade potreby. Informoval o tom hovorca BVS Ján Pálffy.

Dobrovoľný hasičský zbor BVS vznikol pre ochranu zdravia, infraštruktúry a zdrojov vody pred povodňami a ekologickými haváriami. Nová technika nám pomôže ešte rýchlejšie a efektívnejšie zasahovať, povedal generálny riaditeľ BVS Zsolt Lukáč.

Dobrovoľný hasičský zbor BVS bol založený 4. mája 2016 s cieľom pomáhať pri ochrane zdrojov pitnej vody pred ich možným znehodnotením v dôsledku havárií, živelných pohrôm a iných mimoriadnych udalostí. Taktiež aj pri ochrane životov, zdravia, majetku a životného prostredia. Zbor zabezpečuje aj úlohy v oblasti výchovy, vzdelávania a prevencie pred následkami mimoriadnych udalostí.

Hlavnou činnosťou BVS je výroba a distribúcia pitnej vody i odvádzanie a čistenie odpadových vôd. Spoločnosť poskytuje svoje služby pre viac než 700-tisíc ľudí z Bratislavy, ako aj zo siedmich okresov na Záhorí a v okolí hlavného mesta. Vodou zásobuje 97 percent obyvateľov žijúcich v tomto spádovom území. Prevádzkuje desiatky vodárenských zdrojov a objektov, vyše 3000kilometrov verejných vodovodných i 1500 kilometrov verejných kanalizačných sietí.

(TASR, Foto: archív)

Páčil sa vám článok?