Pokutovali vodičov, ktorí zneužívali autobusové pruhy!

12.4.2017
0
Pokutovali vodičov, ktorí zneužívali autobusové pruhy! - Msp
Páčil sa vám článok?

Mestskí policajti v Bratislave na viacerých miestach dnes ráno vykonali špeciálnu kontrolu zameranú na to, či vodiči nevyužívajú na prejazd vozidiel jazdné pruhy určené prostriedkom mestskej hromadnej dopravy. Tentokrát okrem vyhradených BUS pruhov kontrolovali situáciu aj na viacerých cestách, na ktorých sú vyznačené jazdné pruhy pre cyklistov, na ktorých s obľubou parkujú niektorí motoristi.

Počas ani nie dvojhodinovej akcie policajti kontrolovali motoristov na Štúrovej, Dunajskej, Ružinovskej, Tomášikovej a  Račianskej ulici, ako aj na Hodonínskej, Viedenskej, Panónskej, Rusovskej a Trnavskej ceste. V čase rannej dopravnej špičky zistili 25 priestupkov a tieto boli následne s priestupcami riešené v blokovom konaní. Počas akcie pozornosti hliadok v troch prípadoch neušli ani majitelia psov, ktorí porušili všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, ako aj viacero priestupkov na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách.

„Motoristov, ktorí nedodržiavaním predpisov znemožňujú bezpečný prejazd vozidiel mestskej hromadnej dopravy tolerovať nebudeme. Takéto nezodpovedné správanie nielen spomaľuje verejnú dopravu, ale najmä ohrozuje bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. Podobne je to aj s parkovaním vozidiel na miestach, ktoré sú vyradené pre cyklistov,“ povedal vrchný komisár Ing. Ivan Lechner, náčelník bratislavskej mestskej polície.

(ts, ars, foto: msp)

Páčil sa vám článok?