Čistenie brehov Dunaja: Zapojiť sa môže každý

29.3.2017
0
Čistenie brehov dunaja: zapojiť sa môže každý - odpad fb abvk
Páčil sa vám článok?

Asociácia bratislavských vodáckych klubov (ABVK) pripravuje tradičné jarné upratovanie. Vodáci ho organizujú v apríli v spolupráci s ochranárskymi združeniami, mestskými časťami a partnerskými inštitúciami, no akcia je určená pre širokú verejnosť.

Brehy Dunaja čistíme už sedem rokov. Vlani sa pridali aj mestské časti Karlova Ves, Petržalka, Staré Mesto a čistili sme oba brehy. Najmä Karloveská zátoka je už čistejšia od väčších skládok, kde boli chladničky a iný väčší odpad. Pokračujeme v čistení a pozývame na to aj verejnosť, uviedol Vladimír Mišík z ABVK. Minulý rok sa na každej z lokalít vyzbieralo cca do 10 kubíkov odpadu.

Celodenné upratovanie brehov Dunaja sa uskutoční 1. apríla v troch lokalitách - na ľavej strane v Karloveskej zátoke a v petržalskej časti v oblasti reštaurácie Aušpic a bývalej pláže Lido oproti Slovenskému národnému divadlu. Ďalšia brigáda bude 7. apríla pri Lide.

Pokiaľ ide o Karloveskú zátoku, zraz dobrovoľníkov je pri rybárskom klube Mark Twain o 9.00 hod., na čistenie lokality Aušpic je zraz o 10.00 hod. priamo na spomínanom mieste a na čistenie petržalského Lida môžu prísť dobrovoľníci o 10.00 hod k vodáckemu klubu Dunajčík (cca 600m od Starého Mosta v smere toku Dunaja). K akcii sa pripojilo i Staré Mesto, kontajner pristaví na promenádu pod areálom FTVŠ (10.00 hod.) neďaleko Mosta Lafranconi.

(ms, TASR, Foto: FB ABVK)

Páčil sa vám článok?