Poznáme detaily nočnej lúpeže u Milana Kňažka

13.1.2017
0
Poznáme detaily nočnej lúpeže u milana kňažka - Dom Knazko
Páčil sa vám článok?

Mimoriadny rozruch tento týždeň vyvolalo vlámanie sa do rodinného domu na Havlíčkovej ulici v centre Bratislavy, v ktorom býva expolitik a herec Milan Kňažko. Ten sa pri nočnej krádeži, ku ktorej došlo 11. januára 2017 o pol druhej ráno, bránil streľbou z legálne držanej zbrane a následne páchateľa – 49-ročného občana Česka na jeho záhrade zadržala polícia.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I  na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie zo zločinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody voči občanovi Českej republiky. Spisový materiál bol vyšetrovateľom predložený na Okresnú prokuratúru Bratislava I s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú aj naďalej predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uviedla v súvislosti s prípadom polucajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Vypovedať pred policajným vyšetrovateľom bol aj samotný poškodený, teda Milan Kňažko, ktorý následne v rozhovore pre televíziu JOJ priblížil všetky podrobnosti tejto nočnej drámy v jeho dome. „O pol druhej v noci som sa zobudil na podozrivé zvuky v mojom dome. Hneď som pochopil, že u nás niekto je a nakoľko som sa cítil ohrozený, tak som si zobral zbraň a išiel som dom skontrolovať. Dvere boli pootvárané a v kuchyni som si všimol postavu muža, ktorý si svietil baterkou. Namieril som na jeho nohy zbraň a trikrát som vystrelil, pričom som ho raz zasiahol do stehna. Súčasne s výstrelom som aj hlasno vykríkol, čoho sa zľakol a následne sa pokúsil z domu ujsť. Vtedy pribehla za mnou manželka, ktorá sa ako prvá dovolala na políciu, kde som telefonoval aj ja a bolo mi odporučené, aby som páchateľa neprenasledoval."

Policajti z privolaných hliadok našli zlideja ukrytého v jarku pod kríkmi. „Ukázalo sa, že nebol schopný utiecť, nakoľko mal prestrelenú tepnu. Ešte som policajtom poskytol obväzy, aby mu mohli poskytnúť prvú pomoc, kým na miesto dorazilo vozidlo rýchlej zdravotnej služby. Páchateľ bol veľký chlap, pohyboval sa po našom dome suverénne a zdalo sa mi, že si bol veľmi sebaistý. Určite v takej situácii nebol prvýkrát a predpokladám, že ublížil mnohým ľuďom. Ukradol nám najmä peniaze v hotovosti, dokonca aj drobné, zlato, šperky, manželke vzdal z kabelky kľúče, vďaka ktorým si otvoril dokonca aj náš trezor. Notebooky či obrazy ho nezaujímali. Som rád, že ho polícia zadržala a to, že som použil voči nemu zbraň, vôbec neľutujem. Urobil by som to opäť, kebyže sa rovnaká situácia zopakovala. Navyše som si po celý čas nebol istý, že zlodej bol v dome sám."

Podľa predbežných zistení páchateľ vylomil železnými páčidlami jedno z okien na prízemí, ktorým vnikol dnu. Kňažko tvrdí, že páčidlo mu pripomínalo bodnú zbraň a aj preto je rád, že sa jemu ani manželke počas nočnej lúpeže nič nestalo a prekvapil on zlodeja a nie naopak.

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?