Bezdomovcov teraz ubytujú bez ohľadu na ich stav

6.1.2017
0
Bezdomovcov teraz ubytujú bez ohľadu na ich stav - ub1
Páčil sa vám článok?

Predchádzajúcu noc našli hasiči na Staromestskej ulici mŕtveho bezdomovca. Mesto už informovalo, ako možno podobným tragédiám zabrániť.

„Situáciu v uliciach mesta kvôli ľuďom bez domova každý deň monitorujeme. Ak uvidíte niekde človeka ležiaceho na zemi alebo niekoho, kto potrebuje pomoc kvôli mrazom, môžete to ohlásiť na SOS linke občianskeho združenia Vagus na telefónnom čísle 0949 655 555, ktorá funguje každý deň od 17.00 do 22.00 hod,“ informoval dnes magistrát na sociálnej sieti.

Hasičov počas uplynulej noci privolali k požiaru na Staromestskej ulici. Ako však po príchode zistili, v plameňoch priamo pred budovou okresného úradu sa ocitol aj človek, išlo o bezdomovca, ktorý sa chcel počas mrazivej noci zohriať pri ohni.  Záchranári mu už nedokázali pomôcť.

„Dnes sme sa dohodli s mimovládnymi a neziskovými organizáciami, ktoré pracujú s ľuďmi bez domova, na zintenzívnení práce priamo v teréne. Vzhľadom na aktuálne počasie sme sa tiež dohodli, že všetky nocľahárne, vrátane mestskej Mea Culpy, budú prijímať všetkých ľudí, ktorí do nocľahární prídu - bez ohľadu na ich stav. Dodatočné kapacity na Konvalinkovej zatiaľ nie je nutné otvoriť,“ informoval o situácii aj primátor Ivo Nesrovnal.

(ms, Foto: magistrát)

Páčil sa vám článok?