Kto vám dá pokutu za cigaretu? Nie sú to iba mestskí policajti

6.12.2016
0
Kto vám dá pokutu za cigaretu? nie sú to iba mestskí policajti - meskaci pre web
Páčil sa vám článok?

Mestskí policajti kontrolujú dodržiavanie zákona o ochrane nefajčiarov denne. Pokutu za odhodený nedopalok vám však môže dať aj muž či žena v civile. O koho ide?

„Mestská polícia upozorňuje, že podľa zákona o ochrane nefajčiarov je zakázané fajčiť na nástupištiach, zastávkach MHD a to až do vzdialenosti štyri metre od vymedzenej plochy nástupíšť. Kto tento zákaz poruší, dopúšťa sa priestupku, za ktorý môže mestská polícia uložiť blokovú pokutu do výšky 33 €,“ informovala nás hovorkyňa Mestskej polície Ľubomíra Miklovičová a dodala, že návštevníci Starého Mesta by nemali zabúdať, že zákaz fajčiť platí aj v Medickej záhrade a v Grassalkovichovej záhrade.

Pokutu až do výšky 30 eur vám však môžu dať aj inšpektori verejného poriadku. Keď odhodíte nedopalok namiesto do koša na zem, nebuďte prekvapení, ak vám osloví človek v civile, predstaví sa ako inšpektor a bude od vás žiadať pokutu desať eur za odhodenú cigaretu. Alebo dokonca aj za odhodenú žuvačku. Hoci to nepatrí medzi ich priority, neignorujú takéto znečisťovanie verejného priestoru. Rovnako môžu udeliť pokutu psíčkarom, ktorí neupratujú po svojich psoch.  

(lm, in, Foto: ms)

Páčil sa vám článok?