Mikuláš na motorke. Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať

5.12.2016
0
Mikuláš na motorke. keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať - motorka2
Páčil sa vám článok?

Toľko predpisov, koľko dokázal porušiť tento motorkár, vyzerá na zápis do knihy rekordov.

„Dňa 03.12.2016 v čase o 14.45 hod. spozorovala hliadka v okolí obchodného domu na Dudvážskej ulici v Bratislave motocyklistu v mikulášskom odeve, ktorý s prilbou prevesenou cez pažu počas vedenia motocykla telefonoval,“ informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. To hlavné prekvapenie však na policajtov iba čakalo. 

Policajti motocyklistu (fotografia je iba ilustračná zo stránky motocykel.sk) zastavili a začali kontolovať. „Okrem toho, že vodič sa na výzvu policajta nevedel preukázať dokladmi potrebnými na vedenie a prevádzku motocykla, policajti zistili, že motocykel nemá originálne evidenčné číslo. Následnou lustráciou v policajných evidenciách  bolo zistené, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia na vedenie motocykla a po motocykli je vyhlásené medzinárodné pátranie. Policajti ďalšiu jazdu vodičovi motocykla zakázali a motocykel pre účely ďalšieho objasňovania zaistili,“ vysvetľuje hovorkyňa.

Muž sa pravdepodovbne zúčastnil Mikulášskej jazdy motorkárov, ktorá sa konala v Bratislave práve v sobotu.

Vodičovi za nepoužitie ochrannej prilby, za používanie telefónneho prístroja počas vedenia motocykla, za jazdu bez príslušného vodičského oprávnenia hrozí pokuta od 150 eur do 800 eur a zákaz činnosti do troch rokov.

(ms, Foto: polícia)

Páčil sa vám článok?