Zachránili ľudské životy, mestskí policajti si prevzali ocenenia

26.11.2016
0
Zachránili ľudské životy, mestskí policajti si prevzali ocenenia - meskaci magistrat
Páčil sa vám článok?

Za záchranu ľudského života si vo štvrtok v Tatranskej Štrbe prevzalo ocenenie osem príslušníkov obecnej a mestskej polície z celého Slovenska, nechýbali ani Bratislavčania.

Ocenenia odovzdal prezident Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska Ján Andrejko počas snemu, ktorý sa konal pod Tatrami.

Už niekoľko rokov po sebe oceňujeme policajtov, ktorí pri výkone svojho povolania zachránili ľudské životy. Policajtov dnes ľudia vnímajú len v tom obraze, že dávajú papuče na autá, pokutujú a napomínajú ľudí, ale o takýchto veciach vie len málokto,“ povedal krátko po oceňovaní prezident združenia. Podľa neho je práca mestských a obecných policajtov prospešná.

Ocenenia sa dostalo aj trom  príslušníkom bratislavskej mestskej polície. Peter Bella si cenu zaslúžil za záchranu 36-ročného Bratislavčana, ktorý začiatkom tohto roka vystúpil zo svojho osobného automobilu a smeroval ku železničnej trati. Muža po pátraní našli neďaleko železničného koľajiska. Bol dezorientovaný a javil známky epileptického záchvatu. Peter Bella poskytol mužovi prvú pomoc a privolal záchranárov.

Poskytnutím včasnej zdravotnej pomoci pred príchodom lekára zachránili dvaja dúbravskí mestskí policajti Vladimír Ďuriška a Ľuboš Borza život školáčke, ktorá si poranila ruku na sklenenej fľaši a silne krvácala. Dievča v dôsledku krvácania a šoku z poranenia upadlo do bezvedomia.

(ms, Foto: bratislava.sk)

Páčil sa vám článok?