Policajti sa zamerali na fajčiarov. Koľko priestupkov našli?

21.11.2016
0
Policajti sa zamerali na fajčiarov - policajti_mestski
Páčil sa vám článok?

Mestská polícia sa zapojila do zvýšenej ochrany nefajčiarov.

Náčelník mestskej polície Ivan Lechner vydal včera pokyn, keďže bol Medzinárodný deň bez fajčenia, aby počas dňa  hliadky intenzívnejšie kontrolovali dodržiavanie zákona o ochrane nefajčiarov najmä na frekventovaných zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

Mestská polícia upozorňuje, že podľa zákona o ochrane nefajčiarov je zakázané fajčiť na nástupištiach,  zastávkach MHD a to až do vzdialenosti štyri metre od vymedzenej plochy nástupíšť. Kto tento zákaz poruší, dopúšťa sa priestupku, za ktorý môže mestská polícia uložiť blokovú pokutu do výšky 33 eur,“ upozorňuje hovorkyňa mestskej polície Ľubomíra Miklovičová.

Policajti môžu v súvislosti s ochranou nefajčiarov kontrolovať dodržiavanie zákazu fajčiť na zastávkach MHD ako aj na miestach, kde to zakazuje všeobecne záväzné nariadenia. Napríklad všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava – Staré Mesto zakazuje fajčiť  v Medickej záhrade ako aj v Grassalkovichovej záhrade.

„Mestskí policajti kontrolujú dodržiavanie zákona o ochrane nefajčiarov denne. Včera sme zaevidovali jedenásť priestupkov,“ dodala Miklovičová.

(ms, Foto: archív)

Páčil sa vám článok?