Mestskí a štátni policajti kontrolovali problémové lokality v Novom Meste

11.11.2016
0
Mestskí a štátni policajti kontrolovali problémové lokality v novom meste - Policia
Páčil sa vám článok?

Mestská polícia vykonala včera v popoludňajších hodinách špeciálnu kontrolu na Račianskom a Trnavskom mýte a v ich okolí. Cieľom špeciálnej kontroly bolo vyhľadávanie osôb v pátraní a intenzívnejší dohľad nad čistotou a verejným poriadkom v týchto lokalitách.

 „Chceme prispievať k tomu, aby Bratislava bola čistejším a krajším mestom. Opakovane sa preto zameriavame na kontrolu problémových lokalít, kde sa vo zvýšenej miere zdržiavajú  osoby podozrivé z trestnej činnosti ako aj neprispôsobivé osoby. V kontrolách nepoľavujeme a ani nepoľavíme. Takýmito špeciálnymi kontrolami chceme docieliť, aby verejný priestor patril všetkým Bratislavčanom,“ povedal o akcii náčelník mestskej polície Ivan Lechner.   

          Mestskí policajti včera skontrolovali celkovo sedem podozrivých osôb, z toho jedna osoba musela byť predvedená na Obvodné oddelenie Policajného zboru za účelom zistenia totožnosti. Zaevidovali tri porušenia zákazu požívania alkoholu na verejnosti. 

          Na verejný poriadok a bezpečnosť v týchto lokalitách dohliada mestská polícia pravidelne v rámci bežného výkonu služby. Pravidelne vykonáva špeciálne kontroly, do ktorých zapája väčší počet príslušníkov mestskej polície a na ktorých spolupracuje aj s Policajným zborom. Špeciálne kontroly vykonáva vždy v inom čase, vrátane nočných hodín.

          Na akcii, ktorá trvala dve hodiny, sa zúčastnilo 12 príslušníkov mestskej polície a štyria príslušníci Policajného zboru. Mestská polícia nemôže z verejného priestranstva vykázať nikoho, pokiaľ sa nedopúšťa žiadneho priestupku. V prípade, že dochádza napríklad k porušovaniu všeobecne záväzného nariadenia o čistote a poriadku, mestskí policajti žiadajú o odstránenie znečistenia verejného priestranstva. 

(ars, foto: MsP)

Páčil sa vám článok?