Policajti na koňoch vyšli do mesta

8.7.2016
0
Policajti na koňoch vyšli do mesta - policajti_mestski_kone
Páčil sa vám článok?

Od minulého týždňa príslušníci mestskej polície hliadkujú na koňoch na viacerých oddychových miestach Bratislavčanov. Hliadky sú nasadzované najmä do Lesoparku, na Železnú studienku a na Kolibu. Na týchto miestach dohliadajú na verejný poriadok, kontrolujú dodržiavanie zákazu vjazdu automobilov, zisťujú nelegálne skládky.

Hliadky s koňmi tiež pôsobia v chatových a v záhradkárskych oblastiach, najmä v Lamači, v Dúbravke, v Záhorskej Bystrici a v Devínskej Novej Vsi. V okolí Sandbergu hliadkujú policajti na koňoch najmä v čase kvitnutia zákonom chránených rastlín. Jazdná polícia pôsobí aj v Sade Janka Kráľa, na Tyršovom nábreží a popri dunajskej hrádzi. Ide o opatrenie súvisiace s letnou turistickou sezónou. Zameriavať sa budú aj na dodržiavanie čistoty a poriadku na verejnosti a zákazu požívania alkoholu na verejnosti. V Sade Janka Kráľa sa zamerajú aj na dodržiavanie zákazu voľného pohybu psov.

V súčasnosti má Stanica jazdnej polície a kynológie k dispozícii štyri kone. Zvažujú však nákup ďalšieho, približne štvorročného zvieraťa, na ktorom sa už jazdilo. Kôň musí mať okrem správnej veľkosti aj primerané charakterové vlastnosti. Základný výcvik koňa, ktorý sa nasadzuje do terénu, trvá priemerne pol roka.

(lm)

Páčil sa vám článok?