Na Mýtnej ulici v sobotu preverovali ďalšiu bombovú hrozbu

22.5.2016
0
Na mýtnej ulici v sobotu preverovali ďalšiu bombovú hrozbu - policia_znak
Páčil sa vám článok?

Policajti v sobotu v Bratislave opäť preverovali bombovú hrozbu. Výbušnina mala byť v sídle občianskeho združenia na Mýtnej ulici. Anonym ju nahlásil okolo 12.15 h, objekt následne evakuovali.

"Priestor a jeho okolie prehľadal pyrotechnik so psom vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín s negatívnym výsledkom," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašenej správy.

Podozrivý páchateľ je už v rukách polície. "Približne do jednej hodiny od nahlásenia nepravdivých informácií policajti podozrivého 22-ročného muža zadržali v centre Bratislavy na Námestí slobody. V súčasnosti s ním vykonávajú potrebné procesné úkony," priblížila Kurucová.

Muža, ktorý v sobotu nahlásil bombu v dennom centre Domec pre ľudí bez domova na Mýtnej ulici v Bratislave, obvinili z prečinu šírenia poplašnej správy. Ide o 22-ročného Bratislavčana Michala F.

"Obvinený bol po vykonaní všetkých potrebných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľom Policajného zboru bol zároveň spracovaný podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

V prípade preukázania viny hrozí za uvedené konanie v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?